Donald Trump și-a ales "câștigătorii" Fake News Awards: CNN și The New York Times, în fruntea listei

Donald Trump și-a ales "câștigătorii" Fake News Awards: CNN și The New York Times, în fruntea listei
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 ian 2018

Donald Trump și-a ales câștigătorii așa-numitelor sale premii "Fake News" (știri false), care îl vizează, cu postul de televiziune CNN și cotidianul The New York Times în fruntea listei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Câștigătorii" au fost: CNN, menționat de patru ori, The New York Times, menționat de două ori, și ABC, The Washington Post, Time și Newsweek, cu câte o menționare fiecare, scrie News.ro.

Președintele SUA a publicat pe Twitter un link către site-ul gop.com, controlat de Republican National Committee, "arma" sa politică.

Premiul întâi a fost atribuit editorialistului de la The New York Times, Paul Krugman, care a susținut încă din ziua când Trump a câștigat alegerile că "economia nu-și va reveni niciodată".

Site-urile mobile care se încarcă greu vor pierde trafic din Google CITEȘTE ȘI Site-urile mobile care se încarcă greu vor pierde trafic din Google

Locul doi a fost "câștigat" de Brian Ross de la ABC News, care a prezentat un raport fals despre piețele financiare în scădere bruscă.

CNN a anunțat eronat că Donald Trump, când era candidat pentru Casa Albă, și fiul său, Donald J. Trump, au avut acces la documentele WikiLeaks.

Pe poziția a patra este revista Time, care a transmis în mod greșit că președintele Trump a cerut scoaterea unui bust a lui Martin Luther King, Jr. din Biroul Oval.

În top urmează Washington Post, care a difuzat imagini de la un miting electoral al actualului președinte din Pensacola, Florida, reporterul afirmând că arena era goală, însă imaginile au fost înregistrate cu mult înainte de sosirea susținătorilor lui Trump.

CNN revine cu un videoclip editat în care președintele Trump aruncă fără să-i pese o cutie de mâncare într-un acvariu cu pești în timpul întâlnirii cu prim-ministrul japonez. În realitate, Shinzo Abe a fost cel care a aruncat primul grăunțele în aceeași manieră.

Tot CNN a relatat că Anthony Scaramucci, fostul director de comunicare de la Casa Albă, s-a întâlnit cu un oficial rus, dar a retras știrea invocând "o neconcordanțe semnificative".

În listă, pe poziția a opta, apare Newsweek, care susținea în mod fals că prima doamnă a Poloniei, Agata Kornhauser-Duda, nu i-ar fi strâns mâna lui Donald Trump.

O altă nominalizare vine tot de la CNN, în care se vorbea de faptul că fostul director al FBI, James Comey, i-ar fi spus președintelui SUA că nu este anchetat în legătură implicarea Rusiei în campania electorală.

The New York Times, pe locul 10, a titrat pe prima pagină că administrația Trump a ascuns un raport legat de schimbările climatice.

"Russia Collusion!" (complotul rusesc) este poate știrea falsă cu cel mai mare impact asupra poporului american, scrie gop.com, site-ul Republican National Committee.

Pentru a contracara aceste știri false, Partidul lui Trump a publicat pe site o listă cu realizările președintelui, "în timp ce presa își ocupa 90% din timp cu știrile negative".

viewscnt
Afla mai multe despre
donald trump
fake news
cnn