Membru în Consiliul de Administrație al SRTv, trimis în judecată în dosarul Realitatea Media

Membru în Consiliul de Administrație al SRTv, trimis în judecată în dosarul Realitatea Media
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 nov 2019

Cătălin Blebea, membru titular în Consiliul de Administrație al Societății Române de Televiziune (SRTv), numit în martie 2018 de Guvernul Dăncilă, a fost trimis în judecată pentru un prejudiciu de peste 2,6 milioane de euro în dosarul Realitatea Media de la DIICOT, a transmis într-un comunicat deputatul Gigel Știrbu, vicepreședinte PNL. El îi cere lui Blebea demisia din toate funcțiile publice pe care le deține și va propune Comisiei pentru cultură din Cameră să discute acest caz.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Blebea, fost director adjunct al Realitatea Media și fost director al Global Video Media, „este acuzat de evaziune fiscală de peste 800.000 de euro și de spălare de bani”, a mai scris Știrbu. „În perioada 2006 și 2008, pe când Realitatea TV își extindea rețeaua de stații locale, ar fi încheiat mai multe contracte fictive pentru prestări servicii în domeniul audiovizualului și așa ar fi delapidat patrimoniul Realitatea Media și Global Video Media cu 1,6 milioane de euro și nu ar fi plătit TVA și impozit pe profit de peste 800.000 de euro”, scrie News.ro.

YouTube își actualizează condițiile de utilizare CITEȘTE ȘI YouTube își actualizează condițiile de utilizare

„Este inadmisibil ca o astfel de persoană să facă parte din Consiliul de Administrație al Televiziunii publice și solicit de urgență demisia domnului Cătălin Blebea din toate funcțiile publice pe care le deține în acest moment. Voi propune Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă a Camerei Deputaților să ia în discuție această situație de neacceptat din Consiliul de Administrați al SRTv”, a adăugat președintele Comisie.

Este o condiție de bază a Televiziunii Române ca membrii Consiliului de Administrație să beneficieze de încrederea publicului pentru îndeplinirea misiunii sale de a fi principala sursă de informație, educație și divertisment a românilor, a mai punctat Știrbu.

După al doilea tur al alegerilor prezidențiale, în Comisie este așteptată la audiere Doina Gradea, președinte-director general al TVR, pentru a discuta rezultatele auditului efectuat anul acesta de Curtea de Conturi la televiziunea națională. Ea a refuzat de mai multe ori până acum invitația la discuție.

viewscnt
Afla mai multe despre
realitatea media
cătălin blebea