Netflix își dublează investițiile în Marea Britanie, care au ajuns la 1 miliard de dolari

Netflix își dublează investițiile în Marea Britanie, care au ajuns la 1 miliard de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 nov 2020

 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Gigantul american de streaming Netflix a anunțat, miercuri, că și-a dublat investiția în Marea Britanice ajungând la un miliard de dolari în 2020, în ciuda dificultăților legate de pandemie, scrie AFP.

Cheltuielile Netflix pentru filme și seriale pe teritoriul britanic au crescut, în condițiile în care erau de 500 de milioane de dolari în 2019, potrivit unui purtător de cuvânt al grupului, confirmând informații ale cotidianului The Guardian.

În total, 50 de programe au fost finanțate de Netflix anul acesta, precum celebrul serial "The Crown" despre familia regală britanică, și asta în ciuda perturbărilor cauzate de pandemie, scrie News.ro.             

Tranzacție: Site-ul de știri și lifestyle Buzzfeed a preluat HuffPost CITEȘTE ȘI Tranzacție: Site-ul de știri și lifestyle Buzzfeed a preluat HuffPost

Criza sanitară a provocat stoparea filmărilor în timpul stării de urgență din primăvară. Filmările au putut fi reluate în condiții sanitare stricte, atunci când cererea a crescut.             

"Marea Britanie este o piață incredibil de importantă pentru Netflix și suntem mândri că am suplimentat investițiile", potrivit purtătorului de cuvânt.                          

"The Crown", "Sex Education" și "The Witcher" se află între producțiile britanice care vor fi urmărite de lumea întreagă", a adăugat el.

Netflix s-a angajat să producă în Marea Britanie pentur mai mulți ani printr-un acord cu studiourile Shepperton din vestul Londrei, unde au avut loc filmări la "The Old Guard" cu Charlize Theron.

Potrivit The Guardian, Marea Britanie este cel mai important centru de producții după Statele Unite pentru Netflix care ar fi cheltuit 17 miliarde de dolari anul acesta în toată lumea pentru programele sale.

În total, cheltuielile pentru producții de film, între care noul "James Bond" - "No Time To Die" și serialele din Marea Britanie se ridică al 3,7 miliarde de lire sterline în 2019, potrivit cifrelor oferite de asociația care se ocupă de sectorul cinematografic. Din această sumă, 2 miliarde de lire sterline au finanțat filme și 1,7 miliarde serialele, majoritatea produse de Netflix, Amazon și Disney.              

 

viewscnt
Afla mai multe despre
netflix
marea britanie