Rusia închide sediul de la Moscova al televiziunii canadiene CBC și retrage vizele și acreditarea jurnaliștilor săi în Rusia

Rusia închide sediul de la Moscova al televiziunii canadiene CBC și retrage vizele și acreditarea jurnaliștilor săi în Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 mai 2022

Rusia închide sediul de la Moscova al televiziunii publice canadiene CBC și retrage vizele și acreditarea jurnaliștilor săi în Rusia, ca măsură de retorsiune față de acțiunile Canadei, care a interzis difuzarea televiziunii ruse de stat RT, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, Maria Zaharova, relatează The Guardian.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Zaharova susține că decizia a fost luată drept ”măsură de retorsiune față de acțiunile Canadei”, după ce Ottawa a interzis televiziunea de stat rusă RT.

CONFIRMARE FOTO Terenul fabricii Tutunul Românesc, râvnit pentru potențialul său imobiliar, a fost vândut CITEȘTE ȘI CONFIRMARE FOTO Terenul fabricii Tutunul Românesc, râvnit pentru potențialul său imobiliar, a fost vândut

”Cu regret, observăm în continuare atacuri deschise asupra presei ruse din țările așa-zisului Occident colectiv care se autointitulează civilizate”, a precizat oficialul rus.

Zaharova a acuzat Canada că urmează o cale ”rusofobă”, inclusiv prin cenzurarea mass-mediei, scrie News.ro

Canada a interzis furnizorilor de servicii de televiziune să distribuie canalele de stat ruse RT și RT France încă din luna martie în urma invaziei Moscovei în Ucraina, potrivit BBC.

Marea Britanie a revocat anterior licența RT de a-și difuza programele, după ce canalul dispăruse deja de pe ecranele din Marea Britanie, în urma unei interdicții impuse de Uniunea Europeană, care viza companiile prin satelit care furnizează servicii către Marea Britanie.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
cbc