Real Estate&Construcții

Modificări de astăzi: Salariile sunt impozitate suplimentar, firmele cu venituri sub 500.000 euro devin microîntreprinderi, scutire la anumite vânzări de case

Modificări de astăzi: Salariile sunt impozitate suplimentar, firmele cu venituri sub 500.000 euro devin microîntreprinderi, scutire la anumite vânzări de case

1 feb 2017

Plafonul maxim pentru plata contribuțiilor de asigurări este eliminat atât pentru salariați, cât și pentru persoanele care obțin doar venituri din investiții, urmând să fie taxată toată suma realizată.

 • Hornbach a investit peste 3 milioane de euro în specializarea personalului, de la intrarea pe piața locală
  Hornbach a investit peste 3 milioane de euro în specializarea personalului, de la intrarea pe piața locală
  31 ian 2017

  ”Pentru Hornbach este esențială capacitatea angajaților de a putea răspunde oricărui client, indiferent de raionul de care se ocupă, și de a oferi o consiliere pe măsură. Astfel, toți angajații noi beneficiază atât de traininguri standard, cât și specifice, deoarece ne dorim să fim permanent în topul preferințelor clienților atunci când vine vorba de consilierea specializată oferită de personalul nostru”, a declarat Mugurel-Horia Rusu, Directorul General al Hornbach România.

 • Guvernul austriac vrea să restricționeze accesul muncitorilor est-europeni pe piață
  Guvernul austriac vrea să restricționeze accesul muncitorilor est-europeni pe piață
  30 ian 2017

  Guvernul austriac de coaliție a anunțat luni că va interzice vălul islamic complet și că va restricționa accesul muncitorilor est-europeni pe piața muncii, în cadrul unui pachet de politici menit să contracareze ascensiunea Partidului Libertății, de extremă-dreapta, relatează Reuters.

 • Compania de transport Karl Heinz Dietrich a cumpărat un teren în Otopeni pentru 4 milioane euro
  Compania de transport Karl Heinz Dietrich a cumpărat un teren în Otopeni pentru 4 milioane euro
  30 ian 2017

  Producătorul româno-spaniol de obiecte din plastic Romtatay, la care este acționar și compania Prodplast, a vândut un teren de circa 53.000 metri pătrați situat în Otopeni companiei de transport internațional multi-modal Karl Heinz Dietrich (KHD), pentru 4 milioane euro plus TVA.

 • ANALIZĂ Comerțul, construcțiile și serviciile ar putea fi domeniile cele mai profitabile în 2017
  ANALIZĂ Comerțul, construcțiile și serviciile ar putea fi domeniile cele mai profitabile în 2017
  30 ian 2017

  Economia românească va continua, în acest an, trendul pozitiv din 2016, iar investițiile au șanse să le aducă profit celor care vor dezvolta afaceri mai ales în comerț, construcții, servicii, hoteluri și restaurante, arată o analiză realizată de KeysFin privind perspectivele mediului de afaceri din 2017.

 • Autorizațiile pentru construcția de locuințe au scăzut cu 1,2% în 2016, după un declin de peste 12% în decembrie
  Autorizațiile pentru construcția de locuințe au scăzut cu 1,2% în 2016, după un declin de peste 12% în decembrie
  30 ian 2017

  Numărul de autorizații de construcții pentru clădiri rezidențiale a scăzut în 2016 cu 1,2% față de anul anterior, până la 38.653, declinul fiind generat mai ales de reducerea cererii în zona Capitalei, în Moldova și în Muntenia, arată datele publicate luni de Institutul Național de Statistică (INS).

 • Ajutorul statului pentru finanțările de locuințe, marcat de măsuri iraționale și obiective contraditorii
  Ajutorul statului pentru finanțările de locuințe, marcat de măsuri iraționale și obiective contraditorii
  27 ian 2017

  Fiți cumpătați și economisiți înainte de visa la o casă nouă sau renovată! Statul încurajează, cu o subvenție (primă), un astfel de comportament sănătos. Fiți, dimpotrivă, grăbiți să vă împrumutați cu expunere maximă pe venituri viitoare pentru a avea o casă ACUM, chiar dacă nu ați pus deoparte mai mult de 5% avans, și tot statul vă va ajuta să vă îndepliniți visul ceva mai lipsit de prudență. Primul ajutor, cel pentru cumpătare, este băgat constant de stat în blocaje succesive, înainte de a fi avut șansa să-și îndeplinească obiectivele. Cel de-al doilea, el exuberanței creditării ipotecare lipsite de prudența economisirii anterioare, continuă să fie extins, deși toate argumentele introducerii lui excepționale nu mai sunt valabile de mult.

 • Producătorii de polistiren acuză Ministerul Dezvoltării că vrea să le distrugă industria, eliminând materialele lor din termoizolațiile construcțiilor
  Producătorii de polistiren acuză Ministerul Dezvoltării că vrea să le distrugă industria, eliminând materialele lor din termoizolațiile construcțiilor
  27 ian 2017

  Adeplast și alți producători de polistiren susțin că introducerea în forma pregătită de ministerul Dezvoltării și cel al Internelor a noului normativ de securitate la incendiu a construcțiilor (Indicativ P118/1) va duce la dispariția pieței de polistiren, estimată la 100 milioane euro, și la creșterea costurilor pentru termoizolațiile construcțiilor, prin obligativitatea folosirii vatei bazaltice.

 • Managerii din România se așteaptă la scăderea afacerilor din comerț și construcții până în martie
  Managerii din România se așteaptă la scăderea afacerilor din comerț și construcții până în martie
  27 ian 2017

  Directorii firmelor din România se așteaptă la o scădere a activității în comerț și în construcții în perioada ianuarie-martie, precum și la o scădere a numărului de salariați în cele două sectoare, în timp ce activitatea și forța de muncă urmează să se mențină stabile în industrie și în servicii, potrivit datelor publicate vineri de Institutul Național de Statistică (INS).

 • DTZ: Galeriile comerciale moderne vor ajunge, în 3-4 ani, și în toate orașele mai mici
  DTZ: Galeriile comerciale moderne vor ajunge, în 3-4 ani, și în toate orașele mai mici
  26 ian 2017

  Dacă trendul pozitiv al economiei se va păstra, în următorii trei - patru ani fiecare oraș de peste 30.000 de locuitori din România va avea dezvoltată cel puțin o galerie comercială care să acopere nevoile primare de retail modern, spune Bogdan Marcu, Partener Retail Agency DTZ Echinox.