Adeplast a înregistrat în primele nouă luni o cifră de afaceri de 277 milioane lei, în creștere cu 17%

Adeplast a înregistrat în primele nouă luni o cifră de afaceri de 277 milioane lei, în creștere cu 17%
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 oct 2016

AdePlast, cel mai mare producător de materiale pentru construcții din România controlat de un antreprenor autohton, a înregistrat în primele nouă luni din acest an o cifră de afaceri de 277 milioane lei, în creștere cu 17% față de aceeași perioadă a anului trecut, reiese dintr-un comunicat remis, miercuri, de companie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Producătorul, deținut de omul de afaceri Marcel Bărbuț, a livrat în primele nouă luni peste 1 milion de metri cubi de polistiren, depășind nivelul atins în întregul an 2015, de 966.000 mc, scrie News.ro.

“În ceea ce privește termosistemul am reușit să livrăm 10 milioane de metri pătrați, iar sezonul este în plină derulare. (...)Totuși, în ciuda evoluțiilor din acest an, piața de polistiren se așază încet, încet pe aceleași coordonate ca în țările dezvoltate, iar la final vor rămâne 4-5 producători importanți, care își vor disputa clienții doar pe principii calitative, iar producătorii de garaj vor dispărea cu totul din peisajul actual al pieței”, a spus Bărbuț.

În prezent compania are trei fabrici în Oradea, Ploiești și Roman, unde produce adezivi, mortare uscate, vopsele, tencuieli decorative și polistiren expandat sau polistiren grafitat.

Omul de afaceri Marcel Bărbuț vrea să extindă capacitatea de producție a AdePlast și vrea să construiască o nouă fabrică în Oradea, investiție despre care nu a dat mai multe informații.

Producătorul livrează materiale de construcție la export către Ungaria, Bulgaria, Republica Moldova, Cipru, Marea Britanie, Germania sau Austria.

Prăbușire anualizată de 12% a șantierelor noi de locuințe deschise în SUA CITEȘTE ȘI Prăbușire anualizată de 12% a șantierelor noi de locuințe deschise în SUA

“Avem un avans de 55% față de anul trecut și asta se datorează faptului că am început să avem parteneri stabili pe zone cu potențial mare de dezvoltare, dar și pentru că investițiile în certificările de calitate ale produselor încep să își arate roadele”, a afirmat managerul Departamentului de Exporturi al AdePlast, Alex Bărbuț.

Cei mai importanți jucători de pe piața materialelor de construcții sunt LafargeHolcim, germanii de la Carpatcement Holding și grupul irlandez CRH, care a preluat activele Lafarge din România.

Un alt jucător important controlat de un antreprenor român care a furnizează materiale de construcții este Bilka Steel, producător de țigle metalice din Brașov, deținut de Horațiu Țepeș.

viewscnt
Afla mai multe despre
adeplast