AdePlast își dublează exporturile la nouă luni. Vânzările totale, estimate să depășească 90 mil. euro anul acesta

AdePlast își dublează exporturile la nouă luni. Vânzările totale, estimate să depășească 90 mil. euro anul acesta
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 nov 2017

Producătorul de materiale de construcții AdePlast anunță o creștere de 97% la exporturi, la 9 luni, iar până la sfârșitul anului compania estimează vânzări totale de peste 90 de milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“La export am avut un avans considerabil încă din prima jumătate a anului,  iar până în al treilea trimestru, am reușit aproape să dublăm nivelul de business pe această zonă. Totul se datorează unei creșteri exponențiale a cererilor pentru produsele noastre în țări ca Bulgaria sau Ungaria. Aici proiectele de termoizolații se desfășoară într-un ritm galopant, date fiind fondurile europene accesate în ultimul an pentru eficentizarea energetică”, a declarat Daniel Stăncescu, CEO AdePlast.

Compania exportă mortare, vopseluri și termosisteme în țări precum Republica Moldova, Bulgaria, Ungaria, Austria, Italia, Germania și Spania, iar cu platforma de la Craiova va prelua comenzi pentru țările din fosta Iugoslavie.

Frații Ioan și Viorel Micula reofertează hotelul Banat din Olimp CITEȘTE ȘI Frații Ioan și Viorel Micula reofertează hotelul Banat din Olimp

“Marea Britanie este o altă destinație de export care se va dezvolta odată certificarea pe care am obținut-o chiar luna trecută de la The British Board of Agrements (BBA), cel mai prestigios organism de auditare în domeniul materialelor de construcții. Auditul a fost efectuat pentru unul dintre mortarele produse pe platforma de la Oradea, și anume adezivul Polistirol Premium”, mai spune Daniel Stăncescu.

În ceea ce privește evoluția generală a business-ului, AdePlast a înregistrat un avans de 17% la 9 luni, din această creștere 37% se datorându-se polistirenului. După trei trimestre, AdePlast a reușit să livreze peste 1.000.000 de m³ de polistiren, depășind cu 87.000 m³ producția din aceeași perioadă a anului trecut.

Până la sfârșitul anului compania estimează vânzări totale de peste 90 de milioane de euro.

Compania AdePlast a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 346,1 milioane lei și un profit net de 25,1 milioane lei.

AdePlast are 270 de angajați și trei platforme industriale situate în Oradea, Ploiești și Roman, unde produce adezivi și mortare uscate, vopsele, tencuieli decorative, lacuri și emailuri  și tencuieli decorative. În august, compania a cumpărat 20 de hectare de teren la Ișalnița, lângă Craiova, unde va construi, până anul viitor, o nouă fabrică de mortare și una de polistiren.

viewscnt
Afla mai multe despre
adeplast
polistiren