Antreprenorul Răzvan Nica își extinde afacerea cu certificate verzi printr-un parteneriat cu o firmă din Cehia

Antreprenorul Răzvan Nica își extinde afacerea cu certificate verzi printr-un parteneriat cu o firmă din Cehia
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 23 mar 2019

Consultantul în proiectare BuildGreen, fondat în 2010 de Răzvan Nica, a fuzionat cu firma Green-Gain din Cehia și a devenit unul dintre cei mai mari consultanți în domeniul certificărilor verzi din Europa Centrală și de Est.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ambele companii au fost implicate în proiecte în afara țărilor lor de origine, cu proiecte certificate în Bulgaria, Republica Cehă, Croația, Liban, Marea Britanie, Polonia, România, Serbia, Slovacia și Ungaria.

Până în prezent, BuildGreen și Green-Gain au obținut certficări verzi pentru peste 250 de proiecte imobiliare și industriale din 10 țări, care au o valoare investițională cumulată de peste 10 miliarde de euro. Noua structură va funcționa sub numele de BuildGreen și va avea birouri în București și Praga.

”Când am fondat BuildGreen în urmă cu aproape 10 ani am avut ca principal obiectiv să cresc conștientizarea principilor sustenabilității și să ofer consiliere pentru managerii de proiecte în vederea construirii unui mediu mai sustenabil pe piața locală. Deși activitatea noastră a fost inițial concentrată în România, treptat ne-am extins cu proiecte noi în întreaga Europă Centrală și de Est iar această nouă structură ne va permite să ne angajăm către întreaga piață europeană. Noua structură se va concretiza de asemenea prin optimizări de costuri și ne va permite să oferim servicii integrate în întreaga regiune indiferent de schema de certificare, de la BREEAM și LEED la WELL și EDGE”, spune Răzvan Nica, managing director BuildGreen.

Cea mai mare companie imobiliară din Germania intră în Globalworth, liderul pieței de clădiri de birouri din România CITEȘTE ȘI Cea mai mare companie imobiliară din Germania intră în Globalworth, liderul pieței de clădiri de birouri din România

Antreprenorul român a fost numit recent de către BRE ca primul BREEAM Quality Auditor din afara Marii Britanii, o poziție din care va revizui procesele de certificare ale proiectelor la nivel mondial.

”După ce am lucrat cu Răzvan și echipa sa pe mai multe proiecte de-a lungul anilor, nu am nicio îndoială că acest parteneriat poate să ne ducă către realizări mai mari. Aștept cu nerăbdare să construim pe rezultat de succes obținute anterior, știind că o vom face cu sprijinul unei echipe experimentate și la fel de dedicată cauzei sustenabilității”, a declarat Andrew Caistor, managing director al Green-Gain.

viewscnt
Afla mai multe despre
razvan nica
buildgreen
green-gain
certificate verzi