BERD a intrat în acționariatul dezvoltatului imobiliar Globalworth, cu o participație de 4,4%

BERD a intrat în acționariatul dezvoltatului imobiliar Globalworth, cu o participație de 4,4%
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 dec 2017

BERD a intrat în acționariatul dezvoltatorului imobiliar Globalworth Real Estate Investments Limited, prin preluarea unei participații de 4,4%, în cadrul unei oferte publice pentru susținerea dezvoltării portofoliului companiei și a operațiunilor din România și Polonia, prin care compania a atras 340 de milioane de euro, a anunțat instituția financiară, citată de News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Globalworth a fost listată în 2013 pe platforma AIM a bursei din Londra și a devenit cel mai mare investitor și dezvoltator de spații de birouri din România, piață care s-a dezvoltat rapid în ultimii ani, datorită cererii ridicate, în special pentru proprietăți de calitate ridicată, venită din partea companiilor multinaționale.

În urma unei investiții strategice în Polonia, prin preluarea unei participații de 67,9% la compania Griffin Premium, Globalworth este pe cale să devină unul dintre principalii investitori în spații de birouri din regiune.

Investiția BERD a avut loc în cadrul unei oferte publice prin care Globalworth a atras 340 de milioane de euro, iar banca a obținut 4,4% din acțiunile cu capitalul cu drept de vot.

Prin susținerea planurilor de expansiune ale Globalworth în Polonia, BERD va promova integrarea regională și activitățile transfrontaliere din Europa Centrală și de Est.

Globalworth este o companie de investiții imobiliare cu activități în Europa Centrală și de Est și a devenit principalul investitor pe piața spațiilor de birouri din România. Compania cumpără, dezvoltă și administrează în mod direct spații de birouri de înaltă calitate și active de logistică industrială în zone de categoria prime.

Globalworth are o bază solidă de investitori, fiind listată la bursa AIM din 2013, iar în 2017 a emis în premieră eurobonduri la bursele din Irlanda și România.

Globalworth Real Estate Investments Limited, liderul pieței de clădiri de birouri din România, a anunțat recent intenția de a achiziționa trei proiecte de birouri în România contra sumei de 250 milioane de euro, alături de alte două în Polonia, de 160 mil. euro.

Cel mai mare acționar al Globalworth este fondul de investiții sud-african Growthpoint Propertis, care deține 26,8%, urmat de Ioannis Papalekas cu 26,1%, York Capital cu 18,8% și alți acționari.

viewscnt
Afla mai multe despre
berd
globalworth real estate
griffin premium
imobiliare