Berlinul va plafona chiriile în următorii cinci ani

Berlinul va plafona chiriile în următorii cinci ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 oct 2019

Berlinul va fi primul din cele 16 landuri din Germania care va plafona chiriile în următorii cinci ani, în urma unui acord încheiat marți între partidele din coaliția care conduce Consiliul local din Berlin, transmite DPA.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Plafonarea va afecta 1,5 milioane de locuințe construite înainte de 2014, în urma plângerilor îndelungate ale berlinezilor, care susțin că orașul lor, odată faimos pentru că era accesibil, a devenit mult prea scump, scrie Agerpres.

Castelul Corvinilor din Hunedoara intră în renovare CITEȘTE ȘI Castelul Corvinilor din Hunedoara intră în renovare

Noua lege prevede înghețarea chiriilor la cele 1,5 milioane de locuințe și stabilirea unei limite superioare, de 9,80 euro (10,90 dolari) pe metru pătrat, cifră care nu include costurile suplimentare, cum ar fi apa, electricitate și încălzirea locuinței. Limita superioară este valabilă pentru noile contracte de închiriere.

Sectorul imobiliar a criticat măsura, apreciind că va avea un impact negativ asupra construirii de noi locuințe și a investițiilor în renovarea locuințelor.

Chiar dacă chiriile în Berlin au crescut, ele sunt mult sub nivelul celor din Londra, Barcelona, Rotterdam, Milano și Paris. Un apartament cu două camere în Berlin, într-o zonă la modă, Prenzlauer Berg, costă aproximativ 1.500 de euro pe lună, aproape jumătate față de costul unui apartament similar în Primrose Hill din Londra.

viewscnt
Afla mai multe despre
chirii
berlin