Cererea pentru case - creștere puternică în pandemie

Cererea pentru case - creștere puternică în pandemie
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 oct 2020

Noul context social determinat de criza Covid-19 a adus modificări în ceea ce privește interesul locativ al românilor. Astfel, în ultimele luni a crescut considerabil cererea pentru achiziția de case, cu peste 50% în T3 2020 față de aceeași perioadă a anului precedent.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Starea de urgență, respectiv izolarea socială, a reprezentat factorul declanșator al acestor schimbări, iar potrivit informațiilor noastre tendința se va menține. Având în vedere evoluția pandemiei și amenințarea unei noi situații de lockdown, dar și accesul facil la creditare, considerăm că cererea pentru case atât urbane, cât și limitrofe marilor orașe, va fi în creștere și în perioada următoare”, spune Răzvan Cuc, președinte Re/Max România.

EXCLUSIV Acționarii Diasfin pregătesc un proiect rezidențial cu sute de apartamente în locul fabricii de scule din Obor. Urmăresc o asociere pentru dezvoltare sau vânzarea CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Acționarii Diasfin pregătesc un proiect rezidențial cu sute de apartamente în locul fabricii de scule din Obor. Urmăresc o asociere pentru dezvoltare sau vânzarea

Cererea pe segmentul case la nivel național a cunoscut în ultimele luni o creștere remarcabilă față de aceeași perioadă a anului precedent. Concret, în T3 2020 a fost o creștere a cererii cu 54,3% pe acest tip de proprietăți față de T3 2019. Totodată, cererea de case a crescut cu circa 125% în lunile ulterioare stării de urgență, respectiv iunie – septembrie 2020 față de perioada ianuarie-martie 2020, procente înregistrate cumulat pe segmentele vânzare și închiriere.

Cele mai multe cereri au fost în orașe mari ale țării, cu o puternică piață imobiliară, în top trei fiind București, Cluj-Napoca și Brașov. Printre principalele criterii de selecție solicitate de posibilii cumpărători sau chiriași se numără, preponderent în această ordine - suprafața construită, suprafața terenului, locația și prețul.

Totodată, specialiștii au remarcat și creșterea interesului pentru apartamentele mai mari, în special pentru cele cu terase generoase sau grădini. La nivel general, cererea pentru apartamente a cunoscut o creștere de 17,5% în T3 2020, față de T3 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
covid-19
vile
case
re-max