Cover Grup Construct - cel mai bun an din istorie. Românii se mută la curte, pe fondul pandemiei. “Sunt tot mai puțini clienți care se lasă ghidați de preț.”. Efervescență și în piața muncii din construcții

Cover Grup Construct - cel mai bun an din istorie. Românii se mută la curte, pe fondul pandemiei. “Sunt tot mai puțini clienți care se lasă ghidați de preț.”. Efervescență și în piața muncii din construcții
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 apr 2021

Cover Grup Construct, de 14 ani unul dintre principalii montatori de acoperișuri de pe piața locală, anunță o dublare a cifrei de afaceri, în 2020, și totodată cel mai bun an din istoria sa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În acest timp, compania a adăugat portofoliului său alte câteva zeci de proiecte personalizate, cu valori ce au atins chiar 200.000 euro/ proiect, cele mai multe dintre ele venind din recomandările clienților precedenți.

Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri CITEȘTE ȘI Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri

Cu toate că anul 2020 a debutat incert, în contextul crizei sanitare, iar multe dintre proiecte s-au anulat, câteva luni mai târziu piața de construcții a crescut puternic - atât în ceea ce privește proiectele individuale, cât și complexurile rezidențiale din afara orașelor mari.

“Am înregistrat cereri atât de la clienții noștri, persoane fizice, cât și dezvoltatori – persoane juridice, pentru realizarea sau renovarea de acoperișuri ale proiectelor din afara orașelor. Pe fondul crizei sanitare, românii au urmărit să aducă îmbunătățiri proprietăților la curte, ori să achiziționeze una. Din acest considerent, unul dintre cele mai complexe proiecte gestionate de Cover Grup Construct în 2020 nu a fost unul comercial – precum în anii precedenți, ci un complex rezidențial din zona de Nord a Bucureștiului”, precizează Florin Pană, Fondatorul Cover Grup Construct.

Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025 CITEȘTE ȘI Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025

Datele Cover Grup Construct din 2020 indică o creștere a vânzărilor de proiecte personalizate – proiecte care urmăresc nu implementarea soluției celei mai accesibile, ci aceleia care se potrivește cel mai bine așteptărilor clientului sau a conceptului architectural, și cu o durată mai mare de utilizare.

Astfel, în topul solicitărilor clienților s-au plasat învelitorile din segmentul premium: țigla metalică simplă sau cu granule minerale, dar și tabla fălțuită cu o grosime și un strat de protecție mai mare.

“Un factor important care a condus la această schimbare și dezvoltare din piață sunt chiar clienții. Sunt tot mai puțini clienți care se lasă ghidați de preț, pentru majoritatea fiind din ce în ce mai importantă durabilitatea, implicit calitatea. La fel se poate spune și despre numărul celor care apelează la sfaturile profesioniștilor, de la proiectanți-arhitecți și până la noi, specialiștii în soluții profesionale de consultanță și montaj”, mai spune Florin Pană.

EFdeN, cu sprijinul ENGIE, pune România pe harta inovației sustenabile. Prestigioasa competiție de locuințe solare, Solar Decathlon Europe 2023, se va desfășura la București CITEȘTE ȘI EFdeN, cu sprijinul ENGIE, pune România pe harta inovației sustenabile. Prestigioasa competiție de locuințe solare, Solar Decathlon Europe 2023, se va desfășura la București

Efervescență în piața muncii

În 2020, pe fondul crizei sanitare, piața muncii din domeniul construcțiilor a evoluat neașteptat. “Foarte multe persoane au căutat să se angajeze, venind din alte domenii. Și echipa noastră s-a mărit astfel; spre exemplu, unul dintre noii noștri colegi vine din domeniul vânzărilor auto”, spune Florin Pană.

Pentru 2021, Cover Grup Construct preconizează menținerea trendului ascendent de creștere a pieței de construcții, implicit a business-ului, cu cel puțin 25%.

Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I) CITEȘTE ȘI Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I)

Cover Grup este unul dintre cei mai importanți furnizori de soluții complete de acoperire personalizate din România, fiind specializat de 14 ani pe această nișă. Echipa este alcătuită din 20 de montatori acreditați de producători, care gestionează o gamă largă de proiecte, de calibre diferite – de la clienți privați la constructori sau companii multinaționale.

viewscnt
Afla mai multe despre
cover grup construct
acoperisuri