Creșterea comerțului online urcă P3. Dezvoltatorul se extinde în România. "Credem cu tărie că km 13 de pe A1 va rămâne locația prime și centrul de greutate pentru piața de logistică din București."

Creșterea comerțului online urcă P3. Dezvoltatorul se extinde în România. "Credem cu tărie că km 13 de pe A1 va rămâne locația prime și centrul de greutate pentru piața de logistică din București."
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 mar 2019

Dezvoltatorul pan-european de proprietăți logistice P3 a înregistrat anul trecut o bază de clienți mai mare cu 20%, cota celor din retail depășind 30% pentru prima dată în istoria companiei, lucru determinat de creșterea comerțului online, care a alimentat nevoia de depozite situate strategic în Europa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pe parcursul anului 2018, portofoliul companiei a crescut cu aproape o jumătate de milion de metri pătrați, compensat de vânzarea strategică a 250.000 metri pătrați de active non-core. La finele anului, P3 avea construcții în derulare și contractate pentru 1,2 milioane metri pătrați de depozite BTS și proiecte de dezvoltare speculativă. Rata de ocupare la nivelul întregului portofoliu rămâne de circa 95%.

EXCLUSIV Fondul grec de investiții Zeus Capital vrea să cumpere clădiri de birouri în București de până în 120 milioane euro. Speră la o achiziție în 2019. \ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Fondul grec de investiții Zeus Capital vrea să cumpere clădiri de birouri în București de până în 120 milioane euro. Speră la o achiziție în 2019. "România este o poveste frumoasă, dar când intri în analiză, apar semne de întrebare.“

De la achiziționarea sa de către Fondul Suveran al Statului Singapore (GIC), în decembrie 2016, pentru 2,4 miliarde de euro, P3 și-a mărit portofoliul la 4,1 milioane metri pătrați de suprafață închiriabilă, cu o suprafață de teren de 1,3 milioane metri pătrați.

„Piața de logistică se așează pe un făgaș sustenabil și România devine din ce în ce mai atractivă. P3 are încredere în potențialul României și ne dorim să creștem în mod strategic și sustenabil, cu produse de calitate și locații dominante. În 2019, P3 intenționează să se extindă atât în București, cât și în alte părți ale țării. Focusul nostru rămâne parcul P3 Bucharest A1, pe care vom continua să-l dezvoltăm, deoarece credem cu tărie că km 13 de pe A1 va rămâne locația prime și centrul de greutate pentru piața de logistică din București. În paralel, dorim să acoperim și alte zone logistice emergente ale orașului, mai ales în partea de nord a Bucureștiului, unde am achiziționat un teren de 16 hectare pe care vom dezvolta un nou parc logistic”,spune Sînziana Pardhan, Director General P3 în România.

P3 are sediul central în Praga și birouri în alte opt țări din Europa.

La începutul anului, o serie de analize indicau că încetinirea consumului, ce va apărea pe fondul înăspririi creditării și a politicilor fiscale, pune presiune pe proprietarii de depozite.

viewscnt
Afla mai multe despre
p3
depozite
online