Cum să investești sustenabil în proprietăți pe litoral

Cum să investești sustenabil în proprietăți pe litoral
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 24 mai 2022

IMPACT Developer & Contractor, unul dintre cei mai importanți dezvoltatori din România, companie cu o experiență de peste 30 de ani pe piață, propune investitorilor smart de pe una dintre cele mai efervescente piețe imobiliare locale, proiectul Boreal Plus din Constanța.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În urma studiilor de piață efectuate, dezvoltatorul a constatat că în zonă nu există o ofertă semnificativă de închiriere de locuințe private pe segmentul de case și vile premium și drept urmare a dezvoltat în cadrul proiectului Boreal Plus o serie de case destinate exact acestei piețe. Unitățile propuse în cadrul ofertei investiționale au fost finalizate anul trecut și au caracteristici care le plasează pe segmentul premium. Astfel, casele din Boreal Plus au un regim de înălțime P+1, 4 camere, 3 terase și 3 băi, cu o suprafață de 171 de metri pătrați și cu terenuri proprii (inclusiv parcare) cu suprafețe cuprinse între 350 și 450 de metri pătrați. Materialele de construcție de calitate și soluțiile tehnice au fost atent selectate și includ pardoseli din marmură, parchet triplu-stratificat, suprafețe vitrate mari, încălzire în pardoseală și centrală individuală, racord la rețeaua de utilități publice a orașului Constanța. Casele sunt parte din Boreal Plus, un complex rezidențial nou, cu  o poziționare excelentă, în partea de Nord a orașului.

Pe de altă parte, se constată o cerere crescută pentru acest tip de unități situate în zone liniștite, sigure, fără agitație. Cererea vine în principal din partea englezilor, germanilor sau locuitorilor din țările nordice. În general sunt familii cu 1-2 copii care vin pe litoralul românesc chiar și în lunile din extrasezon (aprilie – mai sau septembrie-octombrie), când oferta de cazare este aproape nulă, ținând cont că aceștia nu doresc să stea la hotel. Dacă ne referim la cererea locală, ea există și cu greu poate fi satisfăcută, în condițiile în care este aproape imposibil să găsești o casă nouă care să bifeze câteva criterii de bază: să aibă curte, să fie în oraș, să fie situată într-o zonă sigură.

Randamente peste nivelul pieței

Potrivit calculelor specialiștilor noștri, investitorii în casele din Boreal Plus au două variante de ocupare care le oferă randamente anuale foarte bune, cu profituri peste media din piață. Prima variantă este oferirea spre închiriere a proprietății în sistem Airbnb, Booking sau agenții de evenimente, care ar putea aduce anual în jur de 30.000 de euro investitorului, în condițiile pieței imobiliare din zona Tomis-Boreal a orașului Constanța. În acest caz, serviciile de property management și managementul ocupării pot fi oferite chiar de către dezvoltator. A doua variantă este închirierea pe termen lung, cu o implicare redusă a investitorului, variantă ce ar aduce venituri de circa 18.000 de euro anual. Mai mult, față de oferta standard, oferta investițională poate cuprinde și piscină exterioară sau mobilare și utilare complete, facilități care duc la majorarea yield-ului obținut de investitori.

Avantajele oferite de vilele din cadrul Boreal Plus sunt multiple și scot în evidență oferta IMPACT. În primul rând, alături de constucția și finisajele de înaltă calitate descrise mai sus, locuințele sunt finalizate iar investorii pot prinde beneficiile sezonului estival 2022. Apoi, foarte importante sunt locația – o zonă liniștită, aproape de mare (15 minute distanță de plajele din Mamaia) dar fără agitația și aglomerația specifice stațiunii – și accesul facil spre toate punctele de interes: Hypermarket Kaufland în complex, aproape de Spitalul Clinic Ovidius și marile centre comerciale Tom Mall, Vivo Mall, Carrefour, Dedeman, Decathlon sau Selgros, 15 minute de centrul orașul, de autostrada A4 sau de aeroportul internațional Mihail Kogălniceanu.

Garanția încrederii

IMPACT Developer & Contractor este primul dezvoltator imobiliar care a fost listat pe Bursa de Valori din București în urmă cu 26 de ani. Compania are misiunea asumată de a dezvolta comunități prin proiecte sustenabile, la standardele de calitate BREEAM Excellent, certificate nZEB, atât în București, cât și în marile orașe ale țării. Printre proiectele de renume ale dezvoltatorului se numără Greenfield Băneasa și Luxuria din București, acesta din urmă fiind singurul proiect rezidențial din capitală certificat BREEAM Excellent. Ca parte a strategiei de dezvoltare la nivel național, IMPACT a demarat în 2020 construcția ansamblului rezidențial Boreal Plus din Constanța, care va cuprinde 9 blocuri cu 673 apartamente, proiect în care se află și casele descrise mai sus și care va fi urmat de Greenfield Copou din orașul Iași.

viewscnt
Afla mai multe despre
litoral
locuinte
impact developer & contractor