Dacă nu a putut cumpăra Brikston, Wienerberger îi ia CEO-ul

Dacă nu a putut cumpăra Brikston, Wienerberger îi ia CEO-ul

Iulian Mangalagiu

Profit.ro
Profit.ro
scris 20 mai 2019

Grupul austriac Wienerberger l-a recrutat pe Iulian Mangalagiu ca Managing Director și Purtător de Cuvânt al sucursalei din România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Simultan,  Corneliu Fecioru, Director Comercial al Wienerberger România, va părăsi această poziție după 7 ani.

FOTO Casa Ilie Niculescu-Dorobanțu din București, scoasă la vânzare pentru 4,5 milioane de euro CITEȘTE ȘI FOTO Casa Ilie Niculescu-Dorobanțu din București, scoasă la vânzare pentru 4,5 milioane de euro

Iulian Mangalagiu a fost anterior CEO la Brikston. Înainte de aceasta a fost  Business Unit Manager pentru Henkel România și Director de Marketing și Vânzări pentru Rigips România. Este inginer constructor și deține un Business EMBA, conferit de Asebuss si Universitatea Kennesaw din Georgia, SUA, precum și o diplomă de master în domeniul construcțiilor, obținută la Universitatea Tehnică de Construcții din București.

În vara anului 2018, Wienerberger a renunțat la tranzacția prin care urma să preia producătorul român de cărămidă Brikston Construction Solutions, tranzacția fiind investigată de Consiliul Concurenței cu suspiciunea că preluarea ar putea duce la limitarea mediului concurențial și la majorarea prețurilor la cărămizi și blocuri ceramice.

Wienerberger este prezentă în România din 1998 și este una din cele mai mari companii producătoare de materiale de construcții din țară. Compania operează patru unități de producție pentru cărămizi din ceramică și, de asemenea, comercializează țigle ceramice sub brandul Tondach, având în total peste 300 de angajați.

Wienerberger este cel mai mare producător de cărămizi din lume (Porotherm, Terca) și lider de piata în țigle ceramice pentru acoperișuri (Koramic, Tondach) în Europa, dar și de pavaje de beton  (Semmelrock) în Europa Centrala și de Est. În domeniul sistemelor de țevi (țevi ceramice Steinzeug-Keramo și țevi de plastic Pipelife), compania este unul din principalii furnizori în Europa. Cu un total de 195 unități de producție, Grupul Wienerberger a generat venituri de 3.3 miliarde euro și un EBITDA  de 470 millioane euro în 2018.

viewscnt
Afla mai multe despre
wienerberger
iulian mangalagiu