EXCLUSIV Al doilea mare asigurator din Austria discută achiziția clădirii de birouri The Light One de la Ion Rădulea

EXCLUSIV Al doilea mare asigurator din Austria discută achiziția clădirii de birouri The Light One de la Ion Rădulea

The Light One

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 1 apr 2020

Compania Uniqa Real Estate Management, administratorul activelor imobiliare ale asiguratorului austriac Uniqa, a fost selectată de dezvoltatorul imobiliar River Development, deținut de omul de afaceri Ion Rădulea, ca potențial cumpărător al primei clădiri de birouri din cadrul proiectului mixt The Light din zona Politehnică a Bucureștiului, potrivit surselor Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Planurile și proiectele pregătite de marii jucători de pe piața imobiliară vor fi anunțate la conferința Profit.ro, pentru care detalii pot fi aflate AICI

Din momentul selectării unui investitor până la semnarea unui contract pot trece între 6 și 18 luni, iar situația creată de epidemia de coronavirus cântărește tot mai mult în deciziile cumpărătorilor de active imobiliare.

„Ne aflăm într-un proces de selecție a unui potențial cumpărător. Orice proces de negociere pe care îl purtăm pentru valorizarea proiectelor noastre se desfășoară însă într-un cadru de confidențialitate și de aceea nu putem furniza alte detalii la acest moment. În ciuda unui context socio-economic neobișnuit, cum este cel actual, strategia și obiectivele noastre de business rămân neschimbate, iar, la acest moment, efectele pandemiei nu reprezintă un obstacol major în derularea negocierilor“, a declarat, pentru Profit.ro, Ion Rădulea, CEO și proprietar al River Development.

„Uniqa nu comentează, în general, niciun fel de activități de piață, nici cele proprii, nici ale terților“, a declarat la rândul său Thomas Erdmann, general manager al Uniqa Real Estate Management.

Prima clădire a complexului The Light a fost scoasă pe piață de către River Development încă de anul trecut cu un preț de 54,1 milioane de euro, echivalentul unui randament brut de sub 7%, mișcare despre care Profit.ro a scris în premieră.

FOTO Milionarii Spiru Mantu și Mihai Humă, proprietarii celui mai mare constructor din Galați, intră pe piața imobiliară din București printr-o tranzacție cu partenerii lui Ioannis Papalekas CITEȘTE ȘI FOTO Milionarii Spiru Mantu și Mihai Humă, proprietarii celui mai mare constructor din Galați, intră pe piața imobiliară din București printr-o tranzacție cu partenerii lui Ioannis Papalekas

Complexul The Light, care presupune construirea a trei clădiri de birouri și a unui bloc cu 196 de apartamente, a fost proiectat cu gândul la vânzare. Dezvoltatorul a avut o experiență similară în 2006 când a vândut două clădiri de birouri din cadrul Sema Parc către Europolis (actualul CA IMMO) pentru 90 milioane de euro.

River Development a livrat la finalul anului trecut prima clădiri de birouri din The Light, o investiție de 33,5 milioane de euro, care a scos pe piață un spațiu de 21.653 de metri pătrați. Imobilul cu 11 etaje a fost scos la închiriere cu 14,5 euro/metru pătrat, potrivit informațiilor Profit.ro, și are chiriași companiile Comdata, Clinica Medicală Regina Maria, Kinetic și centrul de wellness Sweat Concept One.

„Considerăm că tot conceptul oferă o perspectivă interesantă și largă pentru agenda investitorilor interesați să se implice într-un pipeline pe termen mediu. Putem spune că am proiectat The Light One astfel încât să devină o clădire cât mai profitabilă și atractivă și din punct de vedere investițional“, a mai spus Ion Rădulea.

Reprezentantul dezvoltatorului spunea anul trecut pentru Profit.ro că nivelul randamentelor investiționale (yield-uri) este încă ridicat în București, comparativ cu alte piețe din regiune, și vedea scăderea acestora sub nivelul de 7% ca pe o măsură de ajustare într-o piață în curs de maturizare.


Cât dspre Uniqa, compania deține pe piața românească două imobile de birouri: Floreasca Tower și sediul central al Uniqa, ambele amplasate în nordul Bucureștiului. Floreasca Tower, o clădire cu o suprafață închiriabilă brută de 7.614 metri pătrați, amplasată peste drum de mallul Promenada, a fost cumpărată de Uniqa în 2005 de la Raiffeisen evolution și Strabag, dezvoltatorul și constructorul imobilului. Uniqa a deținut până în decembrie 2016 o treime din acțiunile Raiffeisen evolution – divizia de dezvoltare imobiliară a grupului financiar austriac Raiffeisen, iar ulterior participația sa a fost cumpărată de Strabag. Uniqa Real Estate a mai cumpărat o clădire de birouri situată la intersecția străzilor Ceasornicului și Nicolae Caramfil pentru a grupa aici operațiunile de asigurări ale Uniqa din București. Clădirea de circa 3.500 metri pătrați găzduise anterior sediul băncii UniCredit.

Tranzacție: Retailerul Bucur transferă antreprenorilor Ionuț Cosmin Fleancu și Dan George Dobre un teren în schimbul a circa 170 de apartamente CITEȘTE ȘI Tranzacție: Retailerul Bucur transferă antreprenorilor Ionuț Cosmin Fleancu și Dan George Dobre un teren în schimbul a circa 170 de apartamente

Grupul Uniqa este al doilea asigurator de pe piața austriacă. Divizia sa imobiliară administrează circa 300 de proprietăți în Austria, Germania și Europa Centrală și de Est. Proprietățile deținute de Uniqa au o suprafață totală de 1 milion de metri pătrați.

Epidemia de coronavirus pune o presiune tot mai mare pe lichiditățile jucătorilor din piața imobiliară, motiv pentru care brokerii previzionează o perioadă în care tranzacțiile cu proprietăți comerciale să fie amânate cel puțin câteva luni, dacă nu chiar anulate în totalitate.  

viewscnt
Afla mai multe despre
uniqa
river development
the light one
ion radulea