EXCLUSIV Constantin Duluțe, care a creat cel mai mare producător agricol din România, vândut ulterior fondului arab de investiții Al Dahra, s-a asociat cu investitori imobiliari puternici pentru o nouă afacere

EXCLUSIV Constantin Duluțe, care a creat cel mai mare producător agricol din România, vândut ulterior fondului arab de investiții Al Dahra, s-a asociat cu investitori imobiliari puternici pentru o nouă afacere
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 22 iun 2021

Omul de afaceri Constantin Duluțe, cunoscut pentru afacerile din domeniul agricol, care a creat cel mai mare producător agricol din România, Agricost Brăila, vândut ulterior fondului arab de investiții Al Dahra Holding,  intră pe piața imobiliară din București cu un ansamblu rezidențial cu 300 de apartamente în zona 13 Septembrie. În noua afacere, el s-a asociat cu o serie de investitori imobiliari, printre care Lucian Zlate și familia Chitafes, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Constantin Duluțe a vândut Agricost Brăila, cel mai mare producător agricol din România, fondului de investiții Al Dahra Holding pentru o sumă cuprinsă între 200 și 250 milioane de euro, tranzacție anunțată de Profit.ro.

La sfârșitul anului trecut, el s-a asociat cu Lucian Zlate, cunoscut pe piața imobiliară din București pentru dezvoltarea ansamblului rezidențial Cartierul Solar din Berceni, alături de Marius Gaga, fost director general și șef al corpului de control al ANAF. Zlate mai are afaceri în imobiliare și energie. El a cumpărat în 2016 un teren pe Calea Dorobanților de la Andrei Hrebenciuc, fiul fostului lider PSD Viorel Hrebenciuc, și a construit o clădire de birouri cu cinci etaje în mijlocul Bucureștiului. Zlate a mai făcut afaceri cu fiul lui Adriean Videanu.

Cei doi parteneri s-au asociat, la rândul lor, cu familia de antreprenori Sorina, Daniel și Ionuț-Iulian Chitafes, cunoscuți dezvoltatori imobiliari din București, cu Cătălin Silviu Stan și Robert Alexandru Andrei (fost consilier local al Sectorului 2).

EXCLUSIV Ford vrea să deschidă în București un centru de servicii care să deservească Europa. Caută spațiu de birouri pentru sute de angajați, unul dintre cele mai mari contracte de închiriere de birouri în acest an CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Ford vrea să deschidă în București un centru de servicii care să deservească Europa. Caută spațiu de birouri pentru sute de angajați, unul dintre cele mai mari contracte de închiriere de birouri în acest an

Investitorii imobiliari au adus în asociere un teren în suprafață de circa 7.000 de metri pătrați, cumpărat în decembrie 2019 cu 2,5 milioane de euro de la producătorul de mase plastice Firm Recom, compania arhitectului Radu-Nicolae Dobre Sima și a omului de afaceri Adrian Andrici.

În această formulă, investitorii au obținut autorizația de demolare a clădirilor existente pe teren, iar anul acesta este programată demararea construcției unui ansamblu rezidențial format din aproximativ 300 de apartamente, a declarat, pentru Profit.ro, Daniel Chitafes.

Investiția în realizarea proiectului poate fi estimată la peste 12 milioane de euro, potrivit calculelor Profit.ro, bazate pe costurile actuale de construcție. Constantin Duluțe și Lucian Zlate dețin 65% din această afacere, potrivit datelor furnizate de termene.ro. Contactat de Profit.ro, Constantin Duluțe nu a răspuns până la publicarea acestui articol.

EXCLUSIV Fostul ministru Radu Berceanu intră în afacerea unuia dintre cei mai mari fermieri din Oltenia. A fost semnată singura tranzacție majoră cu teren agricol a acestui an. Topul celor mai mari afaceri CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Fostul ministru Radu Berceanu intră în afacerea unuia dintre cei mai mari fermieri din Oltenia. A fost semnată singura tranzacție majoră cu teren agricol a acestui an. Topul celor mai mari afaceri

Proprietatea se învecinează cu fostele fabrici Titan Mar și Ventilatorul. Pe o parte din Ventilatorul, One United Properties dezvoltă proiectul One Cotroceni Park cu 80.000 de metri pătrați de birouri, 15.000 de metri pătrați de retail și 800 de apartamente, o investiție estimată la 130 milioane euro. De asemenea, omul de afaceri Dursun Altînîșîk, fost președinte al Asociației Oamenilor de Afaceri Turci din România, este în curs de avizare a unui ansamblu rezidențial cu sute de apartamente în locul depozitelor Universalcoop, care se învecinează cu aceste proprietăți. Totodată, omul de afaceri arab Atiq Juma Ali Darwish Bin Darwish a reluat procesul de avizare a proiectului imobiliar de 40 milioane de euro planificat alături de Camelia Șucu în locul complexului comercial Lira, cunoscut și ca Dragonul Roz, din aceeași zonă. În apropiere este și noua stație de metrou Academia Militară, ceea ce face zona și mai atractivă pentru dezvoltări imobiliare.

La scurt timp după vânzarea afacerii sale Agricost Brăila, Constantin Duluțe a plătit circa 42 milioane de euro pentru achiziția a 24-25 de hectare de teren, parte a fostei fabrici Nicolina din centrul Iașiului. Proprietatea îi permite antreprenorului realizarea unui proiect imobiliar de anvergură, foștii proprietari planificând pentru acest teren un ansamblu cu peste 4.000 de apartamente. Totuși, Duluțe a anunțat, recent, că ar putea face aici o piață agroalimentară, birouri și spații comerciale, plus un cămin pentru studenți.

Duluțe mai deține producătorul de vin Domeniile Averești din Vaslui, care gestionează o podgorie cu circa 650 de hectare de viță-de-vie, o afacere de suflet, cum o numește el. Omul de afaceri are un program de investiții de 7,5 milioane de euro pentru construirea unei crame noi.

De asemenea, el gestionează și un parc eolian în localitatea vasluiană Codăești unde produce 110.000 MW pe an.

Antreprenorii români au făcut o serie de exituri și o parte din banii câștigați au fost investiți și în imobiliare, în clădiri de birouri, dar și în terenuri.

viewscnt
Afla mai multe despre
constantin dulute
lucian zlate
chitafes