EXCLUSIV Copos vrea să ridice un bloc de lux lângă Athénée Palace: Tot în București mai vreau hotel de business. M-ar interesa Cluj, dar din păcate este deja foarte scump, am întârziat

EXCLUSIV Copos vrea să ridice un bloc de lux lângă Athénée Palace: Tot în București mai vreau hotel de business. M-ar interesa Cluj, dar din păcate este deja foarte scump, am întârziat
Andreea Guţu
Andreea Guţu
scris 28 iun 2022

Omul de afaceri George Copos, proprietarul grupului hotelier ANA Hotels, vrea să construiască un bloc cu 48 de apartamente de lux lângă Athénée Palace Hilton, una dintre clădirile emblematice ale Bucureștiului, pe un teren de 5.000 de metri pătrați, aflat deja în proprietate, pentru care are aprobat certificatul de urbanism, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Proiectul este gândit ca un aparthotel, astfel încât viitorii proprietari ai apartamentelor să poată beneficia de serviciile furnizate de Athénée Palace.

VIDEO PROFIT NEWS TV Poveștile bursei – Pariu pe bijuterii. 61 de magazine în două decenii și planuri de a deveni unicorn în lei în următorii 5 ani CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Poveștile bursei – Pariu pe bijuterii. 61 de magazine în două decenii și planuri de a deveni unicorn în lei în următorii 5 ani

„Construcția demarează în momentul în care voi avea buget. Nu avem nici autorizația de construire încă. Întâi să terminăm cu investiția în renovarea Athénée Palace Hilton, care va depăși 40 de milioane de euro și pe care o vom amortiza în 20-30 de ani”, a declarat George Copos, pentru Profit.ro.

Bucureștiul și Clujul sunt singurele zone de interes pentru omul de afaceri, dacă ar fi să mai investească în hoteluri.

„Tot în București mai vreau hotel. Tot pe segmentul de business. M-ar interesa Clujul dacă aș găsi locație, dar din păcate este deja foarte scump. Am întârziat. Trebuia să fac lucrul ăsta acum zece ani. N-am făcut-o, acum e prea târziu. Și aici amortizarea trebuie să fie în 25-30 de ani”, mai spune Copos.

EXIT - Fondul britanic de investiții First Property Group, listat la Londra, va pleca din România în favoarea Poloniei: A fost o foarte bună experiență, dar nu are sens să continuăm! CITEȘTE ȘI EXIT - Fondul britanic de investiții First Property Group, listat la Londra, va pleca din România în favoarea Poloniei: A fost o foarte bună experiență, dar nu are sens să continuăm!

La începutul anului trecut, grupul ANA Hotels anunța că va investi 25 de milioane de euro în renovarea capitală a hotelului Athenee Palace Hilton din București, care va fi finalizată, potrivit informațiilor din piață, în prima parte a anului 2023.

Investiția provine atât din surse proprii, cât și dintr-un credit pe care compania l-a contractat de la BRD. De asemenea, tot anul trecut, după cum a anunțat Profit.ro, compania Athenee Palace, la care cel mai mare acționar este grupul Ana Hotels, s-a retras de la tranzacționarea de la bursă.

Ana Hotels a încheiat anul trecut cu afaceri de circa 87 milioane de lei, o creștere de circa 40% față de 51 de milioane de lei, rulaj înregistrat în anul precedent. Compania a revenit pe profit în 2021, de la pierderi de aproape 19,2 milioane de lei în 2020, primul an al pandemiei. În 2019, Ana Hotels consemna un profit net de 37,3 milioane de lei.

Profit.ro a anunțat recent că Athénée Palace este luată în calcul să funcționeze sub brandul InterContinental începând cu 1 ianuarie 2023, după 26 de ani în care hotelul a fost afiliat lanțului hotelier Hilton.

EXCLUSIV Statul se pregătește să scoată pe piață o bucată valoroasă din Ferma Regală Băneasa, confiscată de la Remus Truică și Prințul Paul al României CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Statul se pregătește să scoată pe piață o bucată valoroasă din Ferma Regală Băneasa, confiscată de la Remus Truică și Prințul Paul al României

Din 1996, hotelul Athénée Palace este operat pe baza unui contract de management de către lanțul american Hilton Worldwide Holdings, contract care expiră însă la finalul acestui an.

Planul luat acum în calcul este ca, de anul viitor, hotelul să fie trecut sub brandul InterContinental, care a părăsit recent clădirea-simbol din centrul Capitalei.

Hotelul Athénée Palace Hilton este parte integrantă a grupului hotelier „ANA Hotels”, care deține si operează de asemenea hotelurile „Crowne Plaza” București, trei unități hoteliere la Poiana Brașov – „Sport”, „Bradul” și „Poiana”, și Hotelul „Europa”, cu  centrul SPA „ANA Aslan Health Spa” din Eforie Nord.

De asemenea, George Copos mai deține și clădirea de birouri Ana Tower, construită exact lângă Crowne Plaza, în zona Expoziției, care atras, ca un magnet, o serie de milionari români precum Ion Țiriac, Iulian Dascălu, Alin Niculae, Gheorghe Iaciu, Nicolae Dumitru, Dan Șucu sau Valentin Vișoiu. Lor li s-au adăugat investitori străini precum Portland Trust, GTC și Atenor, care au deschis zona pentru noi dezvoltări imobiliare.

viewscnt
Afla mai multe despre
george copos
ana hotels
athénée palace hilton
aparthotel