EXCLUSIV Fabrica Vel Pitar din cartierul Berceni se mută în Chitila, unde a funcționat Spicul. Mare parte din terenul acesteia a fost vândut către Kaufland

EXCLUSIV Fabrica Vel Pitar din cartierul Berceni se mută în Chitila, unde a funcționat Spicul. Mare parte din terenul acesteia a fost vândut către Kaufland
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 8 iul 2020

Compania Vel Pitar, unul dintre principalii producători ai industriei locale de panificație, estimează că până la finalul anului va muta fabrica și sediul administrativ, din cartierul bucureștean Berceni în Chitila, unde deține fosta fabrică Spicul, în modernizarea căreia a investit 10 milioane de euro. O mare parte din terenul din București a fost vândut către Kaufland, care pregătește deja un nou hipermarket, potrivit informațiilor Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Vel Pitar, parte a grupului New Century Holdings (NCH), ale cărui afaceri sunt coordonate la nivel local de Siminel Andrei, a cumpărat, la licitație, în 2015, fabrica de pâine Spicul din Chitila, aflată în faliment și nefuncțională. Fabrica a fost reorganizată operațional și tehnologic, astfel încât suprafața de aproape 13.000 de metri pătrați a halei principale să fie suficientă pentru a prelua și una dintre liniile de producție ale fabricii din cartierul Berceni, care urmează a fi închisă pentru a face loc unui hipermarket Kaufland. Sumele angajate în dezvoltarea fabricii din Chitila au depășit 10 milioane de euro și au fost suportate din capitalul propriu al Vel Pitar.

Mutarea liniei de producție din cartierul Berceni a început în urmă cu un an, iar acum se află într-o fază de activitate intensă, în special cu privire la liniile de producție și instalațiile tehnologice, transmit reprezentanții companiei. Sunt în curs de montaj două linii de panificație noi, care se vor adăuga celor două linii deja existente în fabrică și celei care se mută din Berceni.

Vel Pitar și Romarta, ambele companii ale grupului NCH, dețin în cartierul Berceni un teren în suprafață de circa 37.000 de metri pătrați pe care încă funcționează fabrica de pâine și sediul administrativ al Vel Pitar. Compania a vândut circa 30.000 de metri pătrați din teren, la un preț estimat de Profit.ro la circa 10 milioane de euro, către Kaufland, care a demarat deja procesul de avizare necesar construcției unui nou hipermarket.

EXCLUSIV Ionuț Dumitrescu a preluat proiectul logistic inițiat de One United la Ploiești, compania a decis să renunțe la extinderea pe acest sector imobiliar CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Ionuț Dumitrescu a preluat proiectul logistic inițiat de One United la Ploiești, compania a decis să renunțe la extinderea pe acest sector imobiliar

„Termenul contractual pentru eliberarea amplasamentului este în trimestrul întâi din 2021, însă estimăm că până la finalul anului 2020 vom reloca atât activitatea de producție, cât și pe cea administrativă. Suntem interesați să producem cât mai repede în fabrica modernizată de la Chitila, capacitatea și productivitatea noilor linii de panificație fiind net superioare celor existente în fabrica din str. Emil Racoviță, astfel având un impact pozitiv semnificativ în cantitatea și calitatea pâinii și a specialităților pe care le vom livra pe piața din București și din sudul țării“, a declarat, pentru Profit.ro, Nicolae Șerbănescu, președintele consiliului de administrație al Vel Pitar.

Pe terenul de circa 7.000 de metri pătrați rămas disponibil, Vel Pitar și Romarta au înaintat un Plan Urbanistic Zonal care propune realizarea unui bloc cu apartamente, înalt de 11 etaje. Șerbănescu spune că, în funcție de hotărârea Adunării Generale a Acționarilor Vel Pitar, compania va decide asupra destinației acestui imobil, asta dacă lotul nu se va vinde între timp.

Vel Pitar a fost formată în anul 2001, prin fuziunea a patru fabrici din industria de morărit și panificație: Mopariv Vâlcea, Berceni București, Granpan Tecuci și Panegrano Cluj. Grupul deține, în prezent, 12 fabrici în 10 orașe mari din țară, în cadrul cărora lucrează peste 2.500 de angajați.

Dedeman finalizează achiziția The Bridge, cea mai mare tranzacție din istoria pieței imobiliare românești CITEȘTE ȘI Dedeman finalizează achiziția The Bridge, cea mai mare tranzacție din istoria pieței imobiliare românești

În anul 2007, compania Vel Pitar s-a divizat în Vel Pitar, responsabilă de activitate de panificație, Șapte Spice, specializată pe morărit, și VP Magassin, care gestionează magazinele de desfacere a mărfii. Cele trei companii cumulează venituri totale de peste 160 milioane de euro pe an.

Grupul NCH mai deține, printre altele, spațiile comerciale Metex, producătorul de becuri Romlux Târgoviște și Libra Internet Bank.

Siminel Andrei a ajuns să coordoneze afacerile locale ale grupului de investitori americano-israelieni NCH după ce și-a definitivat studiile în America.

Investitorul este artizanul unor tranzacții de răsunet în piața imobiliară, realizate în perioada de dinainte de criză și a căror valoare depășește 500 milioane de euro. Anul trecut, NCH a vândut cu circa 7,7 milioane de euro fosta fabrică de pălării Paltim din centrul Timișoarei dezvoltatorului belgian Speedwell, tranzacție prezentată în exclusivitate de Profit.ro.

EXCLUSIV Fabrica Romprim din Berceni se mută în chirie și lasă locul unui cartier cu peste 1.000 de apartamente. Radu Lucianu este în proces de vânzare a terenului CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Fabrica Romprim din Berceni se mută în chirie și lasă locul unui cartier cu peste 1.000 de apartamente. Radu Lucianu este în proces de vânzare a terenului

Printre cele mai scumpe active vândute de fondurile NCH se numără rețeaua de magazine Winmarkt, vândută pentru 183 milioane euro în martie 2008, terenul UMEB, pe care acum se află AFI Cotroceni, vândut, în etape, pentru 101,8 milioane euro, terenul fostei fabrici Electroaparataj vândut cu 60 milioane euro, terenurile Tricodava și Electrotehnica, vândute pentru 42 milioane euro, respectiv 30 milioane euro. Mai recent, compania a vândut terenul de 13,7 hectare, ce a aparținut fabricii Anticorosiv, pe care s-a construit al doilea magazin IKEA, într-o tranzacție de circa 19 milioane de euro.

Fondurile NCH au fost, în trecut, printre cei mai activi cumpărători din România. Broadhurst a fost cel mai mare investitor de pe Bursă în perioada 1997 - 2000, cu plasamente de circa 300 de milioane de dolari.

Kaufland este în plină expansiune pe piața din Capitală. Primăria Municipiului București a aprobat, la finalul lunii mai, construcția a două hipermarketuri Kaufland pe terenuri deținute de omul de afaceri constănțean Mihai Lucian Palaz, un jucător cunoscut pe piața publicității stradale din România, pe Bulevardul Basarabia, nr. 250 și Drumul Găzarului, nr. 26B. De asemenea, un hipermarket Kaufland se pregătește și în locul fostei fabrici Sinatex din apropierea Halei Traian. Kaufland a inaugurat la începutul lunii mai al 14 magazin din București și al 130-lea din România, fiind cel mai mare retailer din țară după cifra de afaceri. A încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 11,87 miliarde lei (circa 2,27 miliarde euro), în creștere cu circa 9% față de anul precedent. Până în 2024, retailerul german vrea să ajungă la 160 de magazine în România, de la 132 în prezent.

viewscnt
Afla mai multe despre
vel pitar
kaufland
spicul
siminel andrei
nch
broadhurst