EXCLUSIV Familia Bosînceanu, proprietara Șantierului Naval Constanța, intră pe piața imobiliară din București printr-un proiect rezidențial cu vile și apartamente

EXCLUSIV Familia Bosînceanu, proprietara Șantierului Naval Constanța, intră pe piața imobiliară din București printr-un proiect rezidențial cu vile și apartamente
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 23 oct 2019

Familia Bosînceanu, cunoscută prin milionarul Gheorghe Bosînceanu din Constanța, pregătește actele necesare construcției unui ansamblu rezidențial cu apartamente și vile pe malul râului Colentina din București, în locul fostei autobaze a firmei Construcții și Transport Gherase, relevă date analizate de Profit.ro. Acesta ar fi primul proiect imobiliar din Capitală al investitorului, care mai are plasamente pe litoral în sectorul hotelier.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Investitorul are deja un certificat de urbanism obținut cu scopul construirii unui ansamblu rezidențial format din trei blocuri a câte 5 etaje și o serie de vile cu două etaje. Cu o suprafață desfășurată de circa 18.000 metri pătrați, numărul de locuințe ce se pot construi se poate estima la peste 100 de unități.

Proiectul este inițiat de firma Construcții și Transport Gherase, al cărei acționar majoritar este furnizorul de uși Histria International, parte a grupului Histria, controlat de Gheorghe Bosînceanu, soția sa, Dumitrița Bosînceanu, și fratele său, Mircea Bosînceanu, potrivit datelor termene.ro.

Contactat de Profit.ro, omul de afaceri Gheorghe Bosînceanu a declarat că încă nu s-a decis dacă va dezvolta proiectul sau va vinde terenul.

În 2015, Construcții și Transport Gherase a vândut o bucată din terenul de pe strada Avrig, amplasat pe malul râului Colentina, dezvoltatorului imobiliar Dinu Elvis, motiv pentru care este posibil ca familia să încline mai mult tot spre vânzare și în cazul lotului rămas.

Proiectul imobiliar al familiei Bosînceanu

Proiectul imobiliar al familiei Bosînceanu

Terenul de 1,2 hectare este amplasat în apropierea NeoPeninsula de pe malul lacului Fundeni, proiect rezidențial amplu a cărui autorizare a fost reluată de dezvoltatorul israelian NeoCity după un blocaj cauzat de criza imobiliară.

EXCLUSIV Cea mai mare fabrică de prosoape din România - închisă. Un grup turc o înlocuiește cu peste 600 de apartamente CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Cea mai mare fabrică de prosoape din România - închisă. Un grup turc o înlocuiește cu peste 600 de apartamente

Din grupul de firme Histria mai fac parte Histria Shipmanagement, Șantierul Naval Constanța, SNC Ship Design și trustul de presă Cuget Liber. Gheorghe Bosînceanu a fost și patronul clubului de fotbal Farul Constanța.

Șantierul Naval Constanța a câștigat cu Naval Group (Franța) licitația pentru achiziția celor patru corvete multifuncționale destinate Marinei Militare Române, contract de peste un miliard de euro, care face obiectul unor suspiciuni, despre care Profit.ro a scris recent.

Numărul tranzacțiilor imobiliare a revenit pe creștere în iulie 2019, după ce a scăzut 12 luni consecutive, din iulie 2018 în iunie 2019, cu procente cuprinse între 7% și 35% an la an, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. În primele nouă luni ale acestui an au fost încheiate circa 383.000 de tranzacții, cu 10,5% mai puține decât în aceeași perioadă a anului trecut. 

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
gheorghe bosinceanu
santierul naval constanta
histria international
constructii si transport gherase