EXCLUSIV Fondul american Bucharest Properties REIT pregătește un nou proiect, în buza Deltei Văcărești

EXCLUSIV Fondul american Bucharest Properties REIT pregătește un nou proiect, în buza Deltei Văcărești

Kim Vrânceanu alături de amplasamentul viitorului său proiect rezidențial

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 22 mar 2023

Fondul american de investiții Bucharest Properties REIT, unul dintre primii dezvoltatori de apartamente destinate exclusiv închirierii din România, pregătește construcția unui nou ansamblu rezidențial, cu peste 160 de apartamente, lângă Parcul Natural Văcărești. Investitorii nu au decis încă dacă locuințele vor fi dedicate închirierii sau vânzării.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Americanii dețin, din 2017, un teren cu o suprafață de circa 5.000 de metri pătrați în marginea Parcului Natural Văcărești și în apropierea mall-ului Sun Plaza. Pentru acest teren, investitorii imobiliari au început acum să pregătească actele necesare construirii a două blocuri cu 167 de apartamente, ce reprezintă o primă etapă dintr-un ansamblu rezidențial mai amplu, care se va extinde pe un teren alăturat, aflat în proprietatea Bucharest Properties REIT.

Investiția în prima etapă de dezvoltare este estimată la circa 10 milioane de euro, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

EXCLUSIV Proprietarii Crosspoint au cumpărat terenul fostei fabrici Amco Otopeni și fosta platformă Marcom CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Proprietarii Crosspoint au cumpărat terenul fostei fabrici Amco Otopeni și fosta platformă Marcom

„Proiectul este încă în faza de planificare, așa că nu sunt multe informații disponibile. Pot să confirm că dezvoltarea va necesita o investiție minimă de 10 milioane de euro.

Intenționăm să începem construcția după ce toate autorizațiile sunt în vigoare. În acest moment, nu avem planuri pentru fazele ulterioare. După cum știți, piața imobiliară, în general, și piața imobiliară românească în special, este sensibilă la evenimentele economice și geopolitice. Prin urmare, destinația proiectului va fi decisă atunci când ne vom apropia de faza de implementare“, a declarat, pentru Profit.ro, Kim Vrânceanu, CEO al Bucharest Properties REIT.

EXCLUSIV Bogdan Balosan, fost vicepreședinte al Bursei din Sibiu, își pregătește intrarea pe piața imobiliară. „Ne vom revizui opțiunile după alegerile din 2024.“ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Bogdan Balosan, fost vicepreședinte al Bursei din Sibiu, își pregătește intrarea pe piața imobiliară. „Ne vom revizui opțiunile după alegerile din 2024.“

Cele două blocuri planificate sunt structurate pe demisol, parter și 11 etaje, fiecare. Unul dintre blocuri va avea 62 de apartamente, iar celălalt imobil va avea 105 apartamente, majoritatea cu două camere.

Pentru o fază ulterioară de dezvoltare se intenționează realizarea încă unui bloc lipit de imobilul mai mare din prima etapă.

Bucharest Properties REIT a finalizat în 2021 a doua etapă de dezvoltare a complexului rezidențial Vitan Estates, din apropierea stației de metrou Mihai Bravu, care a ajuns la 3 blocuri cu 11 etaje și un total de 320 de apartamente, unul dintre cele mai mari portofolii de apartamente noi cu destinație de închiriere existente pe piața românească. Investiția în acest proiect s-a ridicat la peste 20 de milioane de euro.

EXCLUSIV Gigantul american Corteva Agriscience își extinde depozitul din România, după ce și-a mărit și fabrica CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Gigantul american Corteva Agriscience își extinde depozitul din România, după ce și-a mărit și fabrica

Fondul american a intrat pe piața românească în 2014, iar investitorii care susțin fondul au experiență cu dezvoltări similare pe piața din SUA.

Bucharest Properties REIT mai are în lucru un proiect rezidențial și în Corbeanca.

Anul trecut, și dezvoltatorul imobiliar cu capital israelian AFI Europe a intrat pe această nișă a apartamentelor de închiriat. Compania are în construcție 3 turnuri rezidențiale cu 448 de apartamente destinate închirierii în apropierea stației de metrou Pipera.

În ultimii 5 ani, la nivelul Bucureștiului au fost cumpărate circa 11.000 locuințe cu scopul închirierii, iar gradul de închiriere al acestora este estimat la circa 80%. Procentul achizițiilor cu scopul închirierii se menține în jurul a 15% din totalul tranzacțiilor anuale cu locuințe, arată datele companiei de consultanță imobiliară SVN.

viewscnt
Afla mai multe despre
bucharest properties reit
kim vranceanu
vitan estates