EXCLUSIV Fondul spaniol de investiții GED Capital investește bani UE în extinderea și modernizarea depozitului frigorific din Popești-Leordeni, cumpărat acum un deceniu

EXCLUSIV Fondul spaniol de investiții GED Capital investește bani UE în extinderea și modernizarea depozitului frigorific din Popești-Leordeni, cumpărat acum un deceniu

Depozitul frigorific Duke Logistics

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 21 ian 2022

O firmă a fondului spaniol GED Capital vrea să modernizeze și să extindă cu 50% depozitul frigorific Duke Logistics din Popești-Leordeni prin accesarea de fonduri europene, respectiv prin PNDR 2014-2020, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Spaniolii au cumpărat depozitul în 2012, la pachet cu hotelul de 3 stele Duke din Piața Romană, București, de la un grup de investitori turci. Construcția Duke Logistics a fost finalizată în 2010, și cu ajutorul unei finanțări europene de 1,6 milioane de euro, și încă de la achiziție reprezentanții GED au fost interesați de extinderea capacității de stocare.

Acum, prin firma lor, Group Millenium 2000, spaniolii vor să acceseze fonduri europene nerambursabile, prin PNDR 2014-2020, ramura de sprijin pentru investiții în procesarea/marketingul produselor agricole. Ei au în proprietate un teren de aproape 3 hectare peste drum de platforma industrială Danubiana din Popești-Leordeni, unde funcționează deja un depozit frigorific cu o suprafață desfășurată de circa 5.600 de metri pătrați.

Cu fondurile atrase vor să construiască un depozit frigorific suplimentar de circa 2.200 de metri pătrați, să modernizeze celulele de frig existente, să doteze cu echipamente uzina de frig și să realizeze o gospodărie de incendiu cu o capacitate de 300 de metri cubi.

Valoarea întregului proiect este de circa 2,4 milioane de euro și ar urma să fie realizată în decurs de 33 de luni de la începerea lucrărilor de construire.

EXCLUSIV Alin Niculae, proprietarul Oscar Downstream, pregătește un nou ansamblu rezidențial major în locul unui complex comercial din Valea Cascadelor CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Alin Niculae, proprietarul Oscar Downstream, pregătește un nou ansamblu rezidențial major în locul unui complex comercial din Valea Cascadelor

Capacitatea actuală de depozitare este de circa 5.000 de tone de marfă paletată pe zi, aceasta urmând să crească cu 50%, până la 7.500 de tone pe zi, în urma extinderii.

„Suntem interesați de extinderea facilităților din cadrul Duke Logistics și de modernizarea celor existente. Din acest motiv am solicitat fonduri europene. În cazul în care obținem această finanțare, ne-am dori să începem proiectul în al doilea semestru al anului 2022. Strategia noastră pentru Duke Logistics este să-l menținem lider pe piața independentă a depozitelor frigorifice din București“, a declarat, pentru Profit.ro, Rafael Trebolle, Partner în cadrul GED Capital.

GED Capital este unul dintre fondurile de investiții cu cea mai mare vechime pe piața românească. Înființat în 1996, fondul spaniol administrează acum active cu o valoare de peste 900 de milioane de euro și a fost implicat în 59 de tranzacții.

EXCLUSIV Grupul imobiliar Yellow Tree a cumpărat clădirea de birouri Mecano Export-Import din centrul Bucureștiului. Descendenta uneia dintre cele mai mari întreprinderi de comerț exterior cu vagoane de marfă din comunism CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Grupul imobiliar Yellow Tree a cumpărat clădirea de birouri Mecano Export-Import din centrul Bucureștiului. Descendenta uneia dintre cele mai mari întreprinderi de comerț exterior cu vagoane de marfă din comunism

Una dintre cele mai importante participații deținute de fondul spaniol GED în România este în cadrul lanțului hotelier Continental, controlat de omul de afaceri Radu Enache. Spaniolii sunt, acum, în căutarea unor investitori interesați să le preia pachetul de acțiuni Continental Hotels în contexul în care plasamentul lor a ajuns la maturitate.

GED mai controlează și afacerea din domeniul medical a distribuitorului de soluții de diagnostic Diamedix.

Anul trecut, GED și-a vândut participația din cadrul agenției de turism Happy Tour către Javier Garcia del Valle, CEO-ul companiei de 13 ani și fost acționar minoritar.

În 2019, GED Capital a vândut furnizorul de servicii de eficiență energetică TEB Energy Business din București către grupul britanic Clarke Energy. În același an, investitorii au vândut un teren din Militari, cumpărat anterior de la Heineken România, către familia de antreprenori turci Eskiocak, într-o tranzacție estimată la circa 5 milioane de euro și prezentantă în exclusivitate de Profit.ro.

În 2016, spaniolii au ieșit și din acționariatul turoperatorului Prestige Tours, pe care l-au vândut omului de afaceri Mustafa Kadiroglu din Turcia.

viewscnt
Afla mai multe despre
ged capital
duke logistics