EXCLUSIV FOTO Andrei Iușuț, fostul proprietar al grupului de restaurante Divan, a lansat cea mai mare investiție imobiliară a sa

EXCLUSIV FOTO Andrei Iușuț, fostul proprietar al grupului de restaurante Divan, a lansat cea mai mare investiție imobiliară a sa

Proiectul La Gloire Belle Tour

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 6 dec 2022

Antreprenorul Andrei Iușuț, cunoscut pentru dezvoltarea grupului de restaurante Divan, este în faza de organizare de șantier pentru cel mai mare proiect rezidențial al său, un bloc cu 12 etaje și 70 de apartamente, amplasat în spatele fostului centru comercial bucureștean Prosper Plaza din zona Sebastian, anunțat în exclusiviate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Andrei Iușut este cunoscut pentru dezvoltarea afacerii de familie Divan Group (ce include brandurile Divan, rețeaua fast food Divan Express și restaurantele Meze Taverna și Kuzina). El a vândut toate operațiunile la începutul anului 2017 unui fond de investiții din Turcia și a fondat businessul La Gloire, activ în imobiliare.

„La Gloire Belle Tour, cel mai mare și mai ambițios proiect al dezvoltatorului La Gloire, începe să prindă contur. Suntem în acest moment în faza de organizare de șantier, după ce am obținut autorizațiile și am finalizat toate celelalte demersuri legale. Proiectul va avea 70 de apartamente, cel mai mare număr raportat la proiectele La Gloire de până acum, va avea de asemenea cea mai mare suprafață construită de noi (complexul are o suprafață desfășurată de 10.129 metri pătrați) și reprezintă o investiție de aproape 14 milioane de euro.

Cele 31 de apartamente cu două camere, 33 de apartamente cu trei camere, două apartamente duplex cu trei camere și patru apartamente duplex cu patru camere vor fi gata la final de decembrie 2024“, a declarat, pentru Profit.ro, Andrei Iușuț.

EXCLUSIV FOTO Globalworth - prezentat ca discutând cu Banca Transilvania vânzarea sediului Orange. Ar fi prima vânzare din portofoliul local de birouri al Globalworth, la 10 ani de la înființare CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Globalworth - prezentat ca discutând cu Banca Transilvania vânzarea sediului Orange. Ar fi prima vânzare din portofoliul local de birouri al Globalworth, la 10 ani de la înființare

Omul de afaceri, alături de soția sa, a cumpărat anul trecut un teren de circa 2.000 de metri pătrați în zona Sebastian de la un grup de investitori spanioli, parte a GIS Group, și grecii de la Alesonor, într-o tranzacția de circa 1,5 milioane de euro.

Proiectul lui Iușuț va beneficia de 580 de metri pătrați de spații comerciale la parterul blocului cu două subsoluri, parter, 10 etaje, plus două etaje retrase și de 105 locuri de parcare, din care 85 în subteran.


Apartamentele cu două camere au prețuri de pornire de 116.500 de euro, plus TVA, cu suprafețe care încep de la 82 de metri pătrați construiți, iar cele cu trei camere se vând începând cu 161.800 de euro, plus TVA, la suprafețe de la 129 de metri pătrați construiți. Fiecare apartament din complexul rezidențial va beneficia de o terasă cu suprafața între 20 și 78 de metri pătrați.

Întrebat dacă este interesat să se extindă și pe alte sectoare ale pieței imobiliare, Iușuț spune că se concentrează pe zona rezidențială, pe care a avut deja rezultate.

Investitorul mai are într-o fază avansată a construcției imobilul Londra 38, situat în zona Dorobanți - Capitale, care are în componență patru apartamente mari, cu suprafețe între 270 de metri pătrați și 290 de metri pătrați, plus un spațiu comercial. Valoarea investiției în acest bloc este de 7 milioane de euro.

El a dezvoltat până acum sub brandul La Gloire, dedicat proiectelor rezidențiale boutique accesibil, trei proiecte: La Gloire Vlad Țepeș cu 31 de apartamente, La Gloire Băneasa, cu 47 de apartamente, și La Gloire Elite cu 17 apartamente – în care a investit 14 milioane de euro.

EXCLUSIV FOTO Globalworth se pregătește să intre pe dezvoltarea de locuințe de lux, lângă parcul Herăstrău CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Globalworth se pregătește să intre pe dezvoltarea de locuințe de lux, lângă parcul Herăstrău

El a vândut anul trecut 3 apartamente din Gloire Elite unui singur cumpărător cu 4 milioane de euro, tranzacție care s-a plasat pe locul 5 în topul celor mai scumpe locuințe vândute în București în 2021, realizat de Profit.ro.

Aproape 10.000 de locuințe noi au fost finalizate în București și împrejurimi în prima jumătate a acestui an, potrivit celor mai recente date publicate de Institutul Național de Statistică, în creștere cu 14,8% față de perioada similară a anului anterior. Datele SVN Romania arată că la începutul acestui an erau în construcție peste 27.000 de locuințe noi în București și împrejurimi, un record pentru ultimii 30 de ani.

În trimestrul al treilea al acestui an s-au vândut aproximativ 15.600 de case și apartamente în București și împrejurimi, în scădere cu 5,8%, comparativ cu trimestrul al treilea din 2021. În ciuda contextului general nefavorabil, în primele nouă luni din 2022, pe piața din București și împrejurimi s-au încheiate cu 7,8% mai multe tranzacții cu locuințe, comparativ cu perioada similară din 2021.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
andrei iusut
divan
la gloire