EXCLUSIV FOTO Clădirea Casei de Modă Venus din centrul Bucureștiului, celebru reper al modei în epoca ceaușistă - scoasă la vânzare. Hagag, pe lista cumpărătorilor interesați

EXCLUSIV FOTO Clădirea Casei de Modă Venus din centrul Bucureștiului, celebru reper al modei în epoca ceaușistă - scoasă la vânzare. Hagag, pe lista cumpărătorilor interesați

Casa de Modă Venus din centrul Bucureștiului SURSA FOTO: Asociația Birou pentru Artă și Cercetare Urbană

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 23 iun 2021

Clădirea Casei de Modă Venus din centrul Bucureștiului, unde au lucrat celebrele creatoare Doina Levintza și Zina Dumitrescu, a fost scoasă la vânzare, pe lista cumpărătorilor interesați fiind și grupul imobiliar israelian Hagag, care a accesat România ca primă piață în afara țării de origine. Vânzătorul testează piața la un preț de circa 10 milioane de euro, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Hagag a participat deja la o licitație organizată de Societatea Cooperativă Meșteșugărească Casa De Modă Venus în vederea achiziției clădirii cu arhitectură socialistă de pe Calea Victoriei 21-23, de lângă Poliția Capitalei. Licitația nu a avut un câștigător, deoarece toți ofertanții au avansat același preț, spun sursele Profit.ro, motiv pentru care vânzătorul încă analizează ofertele și potența financiară a cumpărătorilor interesați.

Imobilul cu 8 etaje și o suprafață de peste 6.500 de metri pătrați a fost scos pe piață de mai mult timp, prețul așteptat fiind de circa 10 milioane de euro, informație confirmată pentru Profit.ro de reprezentantul vânzătorului.

Proprietarul clădirii, Societatea Cooperativă Meșteșugărească Casa De Modă Venus, are 35 de acționari români cu dețineri de sub 7%.

EXCLUSIV Constantin Duluțe, care a creat cel mai mare producător agricol din România, vândut ulterior fondului arab de investiții Al Dahra, s-a asociat cu investitori imobiliari puternici pentru o nouă afacere CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Constantin Duluțe, care a creat cel mai mare producător agricol din România, vândut ulterior fondului arab de investiții Al Dahra, s-a asociat cu investitori imobiliari puternici pentru o nouă afacere

Casa de Modă Venus a fost construită în anii ’60 ca principal centru național pentru execuția de îmbrăcăminte pe comandă. Sediul principal includea un corp vertical cu 8 niveluri, cu o formă apropiată de cub și partiu cu circulații verticale laterale, unde se aflau ateliere – de broderie, de corsete, sutiene, plisat, marochinărie, coafor. Un al doilea corp, cu plan trapezoidal, poziționat lateral, conținea o sală de prezentare și un salon la etajul 1, unde clientele se puteau pregăti pentru prezentări. Tratarea fațadelor este unitară, din panouri mari prefabricate placate cu travertin de Deva, potrivit arhitecților de la Biroul pentru Artă și Cercetare Urbană. Astăzi, Casa de Modă Venus activează într-un regim restrâns, corpul destinat prezentărilor fiind folosit de Raiffeisen Bank.

Doina Levintza și Zina Dumitrescu sunt printre creatorii de modă care au lucrat la Casa de Modă Venus. Cătălin Botezatu și-a făcut debutul ca manechin al Casei de Modă Venus, sub supravegherea Zinei Dumitrescu, la fel și Dana Săvuică.


Hagag mai deține în portofoliu o clădire istorică similară Casei de Modă Venus, tot cu arhitectură socialistă, cumpărată cu peste 9 milioane de euro pe strada Tudor Arghezi, nr. 21. Clădirea Institutului de Proiectare pentru Construcții Tipizate (I.P.C.T.) va cuprinde, după reabilitare, un mix de spații comerciale și de birouri.

„Ne dorim să extindem prezența Hagag Development Europe pe piața locală și cu precădere pe segmentul de nișă al regenerării urbane prin reconversia clădirilor vechi. În acest sens, prospectăm continuu piața și privim cu atenție către mai multe proprietăți din zona Calea Victoriei, dar și din împrejurimi”, au declarat, pentru Profit.ro, reprezentații Hagag.

Investitorul israelian are o serie de proprietăți cumpărate pe Calea Victoriei din București. A finalizat, recent, restaurarea fostului sediu Petrom de pe Calea Victoriei 109, transformat în spații comerciale și pentru birouri, și lucrează la restaurarea clădirii istorice de pe Calea Victoriei 139, ce va fi transformată în 33 de apartamente, și a Palatului Știrbei, care are alocat un buget de 20 milioane de euro.

EXCLUSIV Ford vrea să deschidă în București un centru de servicii care să deservească Europa. Caută spațiu de birouri pentru sute de angajați, unul dintre cele mai mari contracte de închiriere de birouri în acest an CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Ford vrea să deschidă în București un centru de servicii care să deservească Europa. Caută spațiu de birouri pentru sute de angajați, unul dintre cele mai mari contracte de închiriere de birouri în acest an

Hagag are semnat și un acord condiționat cu discretul om de afaceri Iulian Aronovici, ce presupune achiziția fostei reședințe a ambasadorului SUA de pe Blvd.-ul Pavel Kiseleff 21, unde dezvoltatorul își are acum sediul închiriat. Proprietatea are o suprafață utilă de circa 11.000 de metri pătrați și ar urma să fie tranzacționată la un preț de 3,3 milioane euro bani cash, plus apartamente în viitorul proiect imobiliar, potrivit informațiilor Profit.ro. Hagag negociază acum cu Aronovici extinderea acordului, care expiră în iulie 2021.

Tot de la Aronovici, Hagag a mai cumpărat un teren în cartierul Primăverii, la un preț de 3.200 de euro/metru pătrat, pe care construiește un bloc cu 35 de apartamente de lux.

Compania a mai anunțat că va aloca 90 milioane de euro pentru dezvoltarea unui ansamblu rezidențial pe malul lacului Pipera din Voluntari. Întregul ansamblu rezidențial va număra 1.350 de apartamente de tip studio dublu, două și trei camere, dispuse în 17 imobile a câte șapte etaje fiecare.

Portofoliul local al Hagag Development Europe depășește 200 de milioane de euro, potrivit anunțurilor investitorului.

Grupul Hagag a intrat în liga mare a investitorilor imobiliar în 2010, când s-a listat pe Bursa de la Tel Aviv. Până acum, grupul a dezvoltat peste 50 de proiecte rezidențiale și comerciale în Tel Aviv.  Frații Yitzhak și Eido Hagag, fondatorii grupului, s-au dezvoltat prin achiziția a o serie de investitori israelieni, iar în 2018 a fost unul dintre ofertanții interesanți să cumpere Africa Israel Investments, companie care deține în România mallul AFI Palace Cotroceni.

viewscnt
Afla mai multe despre
hagag
casa de moda venus