EXCLUSIV FOTO Familia Moh'd se asociază cu Saddiq Abu Seedo, fondatorul grupului Toneli, și cumpără fabrica Munplast, pregătind demolarea

EXCLUSIV FOTO Familia Moh'd se asociază cu Saddiq Abu Seedo, fondatorul grupului Toneli, și cumpără fabrica Munplast, pregătind demolarea
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 19 mai 2022

Investitorul de origine iordaniană Moh'd Moh'd s-a asociat cu vărul său Saddiq Abu Seedo și a cumpărat terenul și clădirile producătorului de mase plastice Munplast din cartierul bucureștean Drumul Taberei. În locul fabricii, care va fi mutată curând, va fi construit un ansamblu rezidențial cu peste 250 de apartamente, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Investitorii au cumpărat terenul de 5.683 de metri pătrați de pe Bulevardul 1 Mai, nr. 53, de lângă magazinul Kaufland și fosta platformă Tricodava. Proprietatea Munplast a fost vândută de compania Munactiv, care are sute de acționari persoane fizice, drintre care Maricel-Mihail Diaconu este cel mai important, potrivit termene.ro. Activele imobiliare ale fabricii au fost scoase la vânzare încă din 2008.

Impactul crizei prețurilor în piața imobiliară va fi anunțat la Conferința Profit.ro programată pentru 20 mai, la Hotelul JW Marriott București.

Evenimentul, organizat cu sprijinul Alesonor, Brisk, Concelex, ELCO, Genesis Property, Impact, Meta Estate, Nhood, Nordis Group, Romanian Property Awards și SVN Romania, va fi transmis în direct și la PROFIT NEWS TV

Detalii AICI

„Am primit autorizația de demolare și, după obținerea autorizației de construire, vrem să facem un proiect rezidențial cu 250-280 de apartamente și spații comerciale la parter. Încă nu am definitivat detaliile tehnice“, a declarat, pentru Profit.ro, Moh'd Moh'd.

Pentru această investiție, Moh'd s-a asociat cu vărul său Saddiq Omar H. Abu Seedo, cunoscut ca fondator al producătorului de ouă de consum Toneli din Buftea, dar și ca investitor imobiliar. 

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Aceste creșteri pozitive vor avea un impact direct în dobânda de referință. Care este unul dintre coșmarurile băncilor centrale CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Aceste creșteri pozitive vor avea un impact direct în dobânda de referință. Care este unul dintre coșmarurile băncilor centrale

Seedo a mai dezvoltat alături de medicul Mohamed Hassanain, care deține clinicile International Medical Center din Ilfov și Sectorul 6, specializate în medicina muncii, ansamblul rezidențial Moghiroș Park Residence, care cuprinde 11 blocuri a câte 11 etaje.

Moghioroș Park a fost realizat pe jumătate din fosta fabrică Tricodava, restul fiind ocupat de centrul comercial Auchan, ambele învecinate cu clădirea Munplast.


Moh'd Moh'd l-a atras pe Saddiq Abu Seedo și în proiectul Ajustorului Park Residence de lângă Lacul Morii, realizat pe un teren pe care miliardarul israelian Beny Steinmetz a vrut să ridice a doua etapă a ansamblului West Park Residential.

PROFIT NEWS TV Radu Puiu, Financial Analyst XTB România, despre inflație: Este posibil să ne mai aștepte încă o jumătate de an destul de grea CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Radu Puiu, Financial Analyst XTB România, despre inflație: Este posibil să ne mai aștepte încă o jumătate de an destul de grea

Construcția Ajustorului Park a început și va cuprinde 6 blocuri cu 10 și 11 etaje realizate pe un teren de circa 2,1 hectare. Cu un total de circa 550 de apartamente, acestea vin în completarea celor 4 blocuri cu 200 de apartamente construite înainte de 2008 de Beny Steinmetz.

Inițial, în proiectul Ajustorului Park, Moh'd Moh'd a fost asociat cu familia Yuan care deține, printre altele, compania Euro Seven Industry, furnizorul de gaz al localităților giurgiuvene Bolintin Deal, Cosoba, Joița și Săbăreni, cu peste 10.000 de case, spitale, școli și parcuri industriale. Afaceriștii chinezi au ieșit, însă, din afacere.

Moh'd Moh'd a mai dezvoltat West Park 2 și proiectele Cotroceni Residence, Cricovului Residence, Ghencea Residence și Lujerului Residence. El mai derulează afaceri în agricultură, în județul Buzău, alături de arabul Bassam Hijazi și conglomeratul pe care acesta îl coordonează, Delmon Group din Emiratele Arabe Unite.

FOTO Ion Țiriac pregătește sute de apartamente în Brașov și Timișoara, unde voia să facă mall-uri. Urmează un turn de 50 de etaje în București. „Românii trebuie să se pregătească pentru vremuri mai grele “ CITEȘTE ȘI FOTO Ion Țiriac pregătește sute de apartamente în Brașov și Timișoara, unde voia să facă mall-uri. Urmează un turn de 50 de etaje în București. „Românii trebuie să se pregătească pentru vremuri mai grele “

Saddiq Abu Seedo este cunoscut în România pentru afacerile sale din domeniul avicol. El a înființat producătorul de ouă de consum Toneli din Buftea, vândut în 2008 grupului de firme Laoun, o afacere de familie de origine libaneză. Toneli a ajuns unul dintre cei mai mari jucători din industria producătoare de ouă de consum cu 15 ferme care au o capacitate de 1,5 milioane de ouă pe zi.

Abu Seedo mai deține firma Avicola Buftea și producătorul de nutrețuri combinate Select Nutricomb Crevedia. Pe terenul fostei Avicola Buftea, investitorul a inițiat un Plan Urbanistic Zonal în vederea construirii unui ansamblu rezidențial de anvergură.

Investitorii de origine libaneză, siriană, palestiniană, iraniană și iordaniană și-au întețit activitatea investițională de pe piața imobiliară românească prin tranzacții de zeci de milioane de euro.

Printre cei mai activi jucători se numără omul de afaceri de origine libaneză Muhammad Murad - președintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc; libanezul Johny Jabra – asociat în cadrul Forte Partners și autorul celei mai mari tranzacții imobiliare prin vânzarea complexului de birouri The Bridge către proprietarii Dedeman; sirianul Omar Akili – investitor alături de Forte Partners și Bog`Art; antreprenorul de origine siriană Mohammad Alabdi, proprietarul uneia dintre cele mai mari ferme zootehnice din România, care a cumpărat și vândut cu profit mallul Armonia Brăila, transformat de chinezi în fabrică de corpuri de iluminat; un alt nume este al sirianului Abdulwahed Nour Ideen care a cumpărat mallurile Galleria Piatra Neamț și Galleria Arad de la GTC. Și sirianul Imad Mohamad Kassas, patronul echipei de fotbal Metaloglobus, pregătește construcția a două ansambluri rezidențiale mari în locul unor foste fabrici din București.

FOTO Hercesa și fondul Bluehouse pregătesc primele 500 de apartamente lângă stadionul Steaua, parte a unui proiect uriaș inițiat în 2006 CITEȘTE ȘI FOTO Hercesa și fondul Bluehouse pregătesc primele 500 de apartamente lângă stadionul Steaua, parte a unui proiect uriaș inițiat în 2006

De asemenea, familia siriană Hanifi, proprietara unuia dintre primele parcuri en-gros din România – Smart Expo Flora din Voluntari, pregătește construcția unui ansamblu rezidențial cu  700 de apartamente în cartierul bucureștean Colentina. Și Abdul Rahman Dardari, președintele Clubului Cultural Siriano-Român, se pregătește să intre pe piața imobiliară prin construcția unui bloc cu circa 100 de apartamente în zona Baicului din București.

Arabii activi pe piața imobiliară românească se înscriu în categoria investitorilor în căutare de oportunități pentru diversificarea afacerilor.

Activitate intensă

Numărul tranzacțiilor imobiliare a crescut cu peste 5% în primul trimestru din 2022, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, până la circa 170.000 de tranzacții, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Volumul tranzacțiilor a reintrat pe creștere în luna februarie, după patru luni consecutive de scădere, după care, în aprilie, a marcat o nouă scădere ușoară. Trebuie menționat că volumul include și tranzacții cu terenuri și spații comerciale, nu doar cu locuințe.

În ciuda scăderilor din ultimul trimestru din 2021, volumul anual a marcat al doilea an consecutiv de creșteri, după ce în 2020 au fost cu circa 12% mai multe contracte de vânzare față de 2019. Anterior, în 2019 s-au înregistrat cu 4,1% mai puține tranzacții decât în 2018, iar în 2018 cu 10,2% mai puține decât în 2017.

Peste 27.000 de locuințe noi se află în acest moment în construcție doar în București și împrejurimi, potrivit unui raport de piață întocmit de compania de consultanță imobiliară SVN Romania. Acesta este cel mai mare număr de locuințe aflate în construcție din istoria modernă a pieței rezidențiale bucureștene.

Dintre acestea, aproximativ 21.000 de unități ar putea fi livrate în acest an, rezultat care ar fi similar cu cel înregistrat în 2021, când a fost stabilit un nou record de livrari în București-Ilfov: 22.010 locuințe, potrivit Institutului Național de Statistică.

Numărul caselor și apartamentelor vândute doar în București-Ilfov în primele trei luni ale acestui an a crescut cu 16% comparativ cu trimestrul întâi din 2021, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Dacă 2022 a debutat cu o ușoară scădere anuală, februarie și martie au adus majorări de peste 20% comparativ cu lunile similare din 2021.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
moh`d moh`d
saddiq abu seedo
toneli
munplast
munactiv