EXCLUSIV FOTO Grupul Prisum, distribuitorul produselor farmaceutice Himalaya, intră pe piața imobiliară. „Vrem să ajungem la o valoare de piață de 50 milioane de euro.“

EXCLUSIV FOTO Grupul Prisum, distribuitorul produselor farmaceutice Himalaya, intră pe piața imobiliară. „Vrem să ajungem la o valoare de piață de 50 milioane de euro.“

Amplasamentul iPark One

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 8 mar 2021

Grupul Prisum, cunoscut ca unic importator al produselor farma Himalaya, CSL Behring și Vitabiotics, și-a dezvoltat o divizie imobiliară dedicată pieței românești și a demarat primul său proiect major, un parc industrial lângă IKEA Pallady, care țintește chiriași din domeniul producției și companii farmaceutice, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Grupul Prisum este prezent pe piața românească de 27 de ani, în principal ca distribuitor de produse farmaceutice, prin intermediul Prisum International Trading Co, o firmă care a ajuns în 2019 la o cifră de afaceri de 18,4 milioane de euro. În 2015, grupul a înființat și Prisum Imobiliare, atras de randamentele investiționale din România, superioare altor piețe imobiliare europene.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

Totuși, abia anul acesta compania așteaptă să demareze primul său proiect imobiliar major din România, pe un teren de circa 2 hectare pe care îl deține în apropierea magazinului IKEA Pallady.

„iPark One va fi poziționat ca un centru industrial - tehnologic. Proiectul are avantajul poziției în interiorul orașului, accesului la forța de muncă înalt calificată și la mijloacele de transport. Proiectul va avea 19.000 de metri pătrați de depozite și 5.000 de metri pătrați de birouri și vizăm companiile producătoare, farmaceutice, cele care au nevoie de cerințe speciale de la reglementatorii industriilor lor. Am descoperit o cerere mare pe această nișă, mai ales după declanșarea pandemiei. Există o cerere imensă pe piață pentru depozite de clasa A în interiorul orașului“, a declarat, pentru Profit.ro, Ionuț Cârstea, directorul general al Prisum Imobiliare.

Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2 CITEȘTE ȘI Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2

Compania a semnat deja un pre-contract de închiriere și va construi parcul industrial după cerințele clienților. Proiectul va fi structurat în trei etape și va cuprinde 3 clădiri separate. Investiția se ridică la 15 milioane de euro, inclusiv valoarea terenului, și va fi susținută exclusiv din capitalul acționarilor.

Prisum Imobiliare așteaptă obținerea autorizației de construire și estimează data de start a lucrărilor în trimestrul al doilea din acest an. Finalizarea ultimei faze este așteptată pentru trimestrul al patrulea din 2022.


„Anul acesta va fi anul celei de-a doua faze de expansiune și în prezent căutăm noi proiecte. Ținta noastră vor continua să fie terenurile pentru proiecte industriale în oraș și clădirile de birouri în centrul orașului, în special monumente istorice. Pe termen mediu vrem să ajungem la o valoare de piață de 50 de milioane de euro“, a menționat Cârstea.

Intenția Prisum este să vândă proiectele odată dezvoltate.

Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment CITEȘTE ȘI Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment

Valoarea portofoliului actual de active al Prisum Imobiliare este de 8 milioane de euro, iar până la finalul anului reprezentanții companiei estimează că va depăși 15 milioane de euro. Compania deține 3 proprietăți pe piața românească. Primul activ achiziționat a fost clădirea de birouri Green Office din zona Dudești, unde își are sediul și Prisum, un imobil în suprafață de 2.000 de metri pătrați, finalizat în 2007 și închiriat în totalitate.

În urmă cu câteva luni, Prisum a început consolidarea și reconversia vilei istorice Tomescu de pe Calea Victoriei într-o clădire de birouri premium cu o suprafață închiriabilă de 1.100 de metri pătrați. Proiectul are ca dată de finalizare trimestrul al treilea din 2022.

viewscnt
Afla mai multe despre
prisum
himalaya
ipark one