EXCLUSIV FOTO Sameday, parte a grupului eMAG, se extinde cu un nou depozit lângă centrul din Rudeni, al doilea cel mai mare hub de curierat din Sud-Estul Europei

EXCLUSIV FOTO Sameday, parte a grupului eMAG, se extinde cu un nou depozit lângă centrul din Rudeni, al doilea cel mai mare hub de curierat din Sud-Estul Europei

Centrul de distribuție Sameday din Rudeni

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 24 sep 2021

Compania Dante International, a grupului sud-african Naspers și a antreprenorului Iulian Stanciu, care deține și eMAG, a început construcția unui nou depozit pentru curierat pe un teren amplasat chiar lângă hub-ul central al Sameday, inaugurat acum doi ani după investiții de 20 de milioane de euro, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro. Portofoliul logistic al Dante depășește 170 de milioane de euro și devine al 5-lea cel mai mare din țară.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Planurile din e-commerce-ul românesc, noile reguli pregătite de autorități în domeniu și cum pot fi atrași mai mulți clienți sunt doar o parte dintre temele care vor fi prezentate la Videoconferința Profit E-commerce, organizată cu sprijinul Philip Morris România, Altex, ING și Telekom România și programată pentru 30 septembrie.

Videoconferința va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV, detalii fiind disponibile AICI

Dante International deține un teren în suprafață de 9.551 de metri pătrați în satul Rudeni, de lângă București, pe care a început, recent, să construiască o unitate pentru depozitare și curierat în suprafață de circa 3.400 de metri pătrați, în care vor lucra aproximativ 130 de angajați, conform documentelor analizate de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Suprafața viitorului depozit este similară cu cea închiriată de compania de curierat Sameday anul trecut în TBM Industrial Park din Rudeni și în cadrul unui fost showroom auto din Tunari, însă operațiunile din depozitele închiriate nu vor fi mutate în noua unitate.

„Noul depozit presupune o extindere a spațiilor logistice utilizate de Sameday ca urmare a dezvoltării din ultima perioadă și a intensificării pregătirilor pentru campaniile de Black Friday. Clădirea de Clasă A este destinată operațiunilor easybox, iar investiția în construcția sa este o consecință directă a creșterii ratei de adopție a acestei metode de livrare. Locația a fost selectată pentru a asigura fluidizarea transferurilor chiar și în perioade caracterizate de volume crescute ale comenzilor. În vederea eficientizării fluxurilor și a reducerii timpilor de tranzit al coletelor, construcția dispune de 24 de porți de încărcare și acoperă o suprafață totală de 3400 metri pătrați“, a declarat, pentru Profit.ro, Lucian Baltaru, CEO al Sameday.

Lucrările la noul depozit se preconizează că vor fi terminate până la finalul lunii noiembrie.

Terenul Dante International este amplasat chiar în fața depozitului central al Sameday din Rudeni. Acest centru logistic, inaugurat în toamna anului 2019, are o suprafață de 22.000 de metri pătrați și a necesitat o investiție de 20 de milioane de euro, fiind considerat al doilea cel mai mare hub de curierat din Sud-Estul Europei. În plus, terenul de 7,4 hectare pe care este construit acest hub beneficiază de statutul de parc industrial, titlu ce oferă investitorului o serie de facilități, printre care scutirea de la plata impozitului pe terenuri, impozitului pe clădiri sau de la plata taxelor pentru eliberarea autorizației de construire.

Investițiile Dante International în zona logistică devin tot mai consistente, fără a lua în considerare spațiile închiriate. Anul acesta, compania, care administrează și afacerile retailerului online eMAG, a finalizat construcția unui nou hub logistic de 130.000 de metri pătrați în comuna Joița de lângă București, o investiție de peste 90 de milioane de euro, care vine în completarea unor depozite de 126.000 de metri pătrați inaugurate tot aici în 2018 după investiții de 65 de milioane de euro. Toate aceste investiții îi asigură dezvoltatorului locul 5 în topul celor mai mari proprietari de spații logistice din România, după belgienii de la Alinso (vezi infograficul de la final).

Sameday s-a extins și în Ungaria, fiind prima companie românească de curierat care a ieșit în afara țării. Planul companiei este să atingă 1.000 de puncte de livrare până în prima parte a anului 2022 în Ungaria.

EXCLUSIV Dealerul auto Badsi Impex, care a adus marca Nissan în România, vinde și închiriază sediul din Pipera, unde își concentrează întreaga activitate, printr-o tranzacție cu dezvoltatorul imobiliar Nusco CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Dealerul auto Badsi Impex, care a adus marca Nissan în România, vinde și închiriază sediul din Pipera, unde își concentrează întreaga activitate, printr-o tranzacție cu dezvoltatorul imobiliar Nusco

Delivery Solutions, compania care operează brandul Sameday Courier și parte a grupului eMAG, a consemnat anul trecut o pierdere de 11,1 milioane de lei, de la un minus de 51,1 milioane de lei în 2019, la un volum al afacerilor de 399,8 milioane de lei, în creștere cu 142% față de anul precedent. Datoriile au coborât de la 151,9 milioane de lei în 2019 la 120,1 milioane de lei la finele anului trecut. Compania avea de recuperat creanțe de 95,8 milioane de lei, nivel dublu față de 2019.

La finele lunii mai 2017, Profit.ro a anunțat că Sameday Courier a fost cumpărat de eMAG (Dante International) de la omul de afaceri Octavian Bădescu, tranzacția fiind estimată până în 2 milioane de euro.

Sameday se numără, în prezent, printre principalii jucători din piața românească de curierat având o echipă de circa 3.500 de angajați și parteneri. Expedierile Sameday sunt procesate în trei hub-uri logistice, unul amplasat în Rudeni, unul în Sibiu și unul în Budapesta.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
sameday
emag
dante international
depozit