EXCLUSIV Grupul irlandez CRH, cel mai mare furnizor de materiale de construcții din Europa, își mută sediul central din România în locul City Insurance și obține o reducere a bugetului de chirie. Una dintre marile tranzacții ale anului

EXCLUSIV Grupul irlandez CRH, cel mai mare furnizor de materiale de construcții din Europa, își mută sediul central din România în locul City Insurance și obține o reducere a bugetului de chirie. Una dintre marile tranzacții ale anului

CRH se mută din turnul Charles de Gaulle (foto stânga) în Park Avenue (foto dreapta)

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 10 aug 2022

Grupul irlandez CRH, cel mai mare furnizor de materiale de construcții din Europa, își va muta, în această toamnă, sediul central din turnul de birouri Charles de Gaulle Plaza, amplasat în centrul Bucureștiului, într-o clădire învecinată, care a găzduit sediul central al City Insurance și care este deținută de un grup de investitori coordonat de Ramon Tsur, potrivit surselor Profit.ro din piața imobiliară. Tranzacția de închiriere este una dintre cele mai mari realizate într-o zonă „prime“ în prima parte a acestui an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Grupul CRH, care deține în România furnizorul de ciment Romcim, producătorul de BCA Elpreco și constructorul de fundații Ferrobeton, are sediul central în turnul Charles de Gaulle Plaza din 2013, iar acum ocupă etajul 2 al clădirii, adică o suprafață de circa 1.500 de metri pătrați.

Plecarea CRH va crește gradul de neocupare al Charles de Gaulle Plaza la circa 17%, după ce și rețeaua de sănătate Regina Maria a eliberat etajul 4 prin mutarea sediului său în clădirea Globalworth Tower. Unul dintre principalii chiriași ai turnului din piața Charles de Gaulle este însă compania de asigurări Generali, care și-a reînnoit, recent, contractul de închiriere, potrivit surselor Profit.ro.

EXCLUSIV Prima Development Group a achiziționat ultima fază din proiectul Belvedere Residences de la London Partners CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Prima Development Group a achiziționat ultima fază din proiectul Belvedere Residences de la London Partners

Turnul, construit în 2005 și cu o suprafață închiriabilă de peste 23.000 de metri pătrați, este în proprietatea platformei de investiții Macquarie, care are ca acționari marile fonduri de investiții ale lumii, precum Vanquard Group, BlackRock Fund Advisors sau fondul suveran al Norvegiei. Macquarie mai deține clădirea de birouri Victoria Center din centrul Bucureștiului și principalele active ale CEZ din România, preluate anul trecut.

Contactați de Profit.ro, reprezentanții Macquarie Asset Management nu au dorit să comenteze.

EXCLUSIV Cea mai mare tranzacție de pe piața imobiliară românească: CA Immo a intrat în negocieri cu un investitor pentru vânzarea tuturor proprietăților sale locale. Lista celor 5 investitori care au licitat îi are pe frații Pavăl favoriți CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Cea mai mare tranzacție de pe piața imobiliară românească: CA Immo a intrat în negocieri cu un investitor pentru vânzarea tuturor proprietăților sale locale. Lista celor 5 investitori care au licitat îi are pe frații Pavăl favoriți

Sediul central al CRH urmează a fi mutat în clădirea de birouri Park Avenue, amplasată tot în apropierea pieței Charles de Gaulle. Grupul va ocupa aici o suprafață de circa 500 de metri pătrați, mult mai mică decât a actualului său sediu central, în clădirea Park Avenue și în locul spațiilor ocupate de City Insurance, aflată în faliment.

Sursele Profit.ro spun că CRH obține prin această mutare o reducere a bugetului de chirie și preia o parte din spații gata amenajate.

Contactați de Profit.ro, reprezentanții CRH nu au răspuns până la publicarea acestui articol.

Clădirea Park Avenue, construită în 2016 și cu o suprafață de circa 5.500 de metri pătrați, aparține unei rețele de firme coordonate de Ramon Tsur, cunoscut în piața imobiliară ca reprezentant local al grupului Atlantic, care mai deține centrul comercial Home&Design Mall din Ghencea și o clădire de birouri în apropiere de Piața Victoriei.

EXCLUSIV Iulian Dascălu, cel mai mare proprietar român de centre comerciale moderne, a cumpărat divizia de prefabricate a partenerului său George Ivănescu și planifică investiții în extinderea fabricii din Iași. A doua investiție a grupului Iulius în segm CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Iulian Dascălu, cel mai mare proprietar român de centre comerciale moderne, a cumpărat divizia de prefabricate a partenerului său George Ivănescu și planifică investiții în extinderea fabricii din Iași. A doua investiție a grupului Iulius în segm

Cele mai valoroase active imobiliare ale grupului de firme sunt fostele fabrici comuniste RECO, Filatura Românească de Bumbac, Chibro și Flamura Roșie, la a căror privatizare a participat omul de afaceri Sorin Beraru – căutat de Interpol - și pentru amplasamentul cărora au fost inițiate procedurile de transformare în mii de apartamente, clădiri de birouri și magazine.

Tranzacția de închiriere a sediului CRH este printre cele mai mari contracte noi semnate într-o zonă „prime“ în prima parte a acestui an, perioadă în care Orange și-a renegociat contractul de închiriere a sediului din Europe House pentru 7.500 de metri pătrați, Siemens Energy a închiriat 7.500 de metri pătrați în One Cotroceni Park, Leventer Medical a semnat un contract nou pentru 6.500 de metri pătrați în complexul Victoria Park, iar Carrefour și-a renegociat contractul din Green Court pentru 5.000 de metri pătrați, conform datelor prezentate de Cushman & Wakefield Echinox.

În prima jumătate a acestui an s-au încheiat contracte de închiriere pentru sedii de firmă cu o suprafață totală de 156.600 de metri pătrați, în creștere cu 32% comparativ cu primul semestru din 2021, potrivit Cushman & Wakefield Echinox.

viewscnt
Afla mai multe despre
crh
charles de gaulle plaza
park avenue