EXCLUSIV Kaufland pregătește un nou hipermarket, pe un teren cumpărat de la Mihai Lucian Palaz. Tranzacția poate schimba parcursul vânzării fostei fabrici Filan

EXCLUSIV Kaufland pregătește un nou hipermarket, pe un teren cumpărat de la Mihai Lucian Palaz. Tranzacția poate schimba parcursul vânzării fostei fabrici Filan
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 24 iun 2021

Retailerul german Kaufland, cea mai mare rețea de hipermarketuri din România, a finalizat achiziția unui teren de 2,2 hectare lângă fabrica Titan Mașini Grele, din cartierul bucureștean Pantelimon, de la omul de afaceri constănțean Mihai Lucian Palaz, un jucător cunoscut pe piața publicității stradale din România, și pregătește construcția celui de-al patrulea său hipermarket din Sectorul 3.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Surprinzător este faptul că imediat lângă viitorul hipermarket, Lidl - parte din grupul Schwarz, care deține și Kaufland - pregătește autorizarea construcției unui nou magazin, iar la 300 de metri distanță este fosta fabrică Filan de pe Șoseaua Vergului pentru vânzarea căreia SIF Banat – Crișana discută tot cu Lidl și Kaufland, potrivit surselor Profit.ro. (vezi foto sus)

În urma tranzacției cu Kaufland, Mihai Lucian Palaz a încasat un preț estimat de Profit.ro la peste 9 milioane de euro. Retailerul a și primit deja autorizația de construire pentru terenul cumpărat pe Bulevardul Basarabia nr. 250. Reprezentanții Kaufland au declarat, pentru Profit.ro, că încă nu a fost stabilită data de începere a lucrărilor de construcție, deoarece mai sunt etape intermediare de parcurs.

Viitorul hipermarket va avea o suprafață desfășurată de peste 68.0000 de metri pătrați și va fi structurat pe două etaje. Kaufland a mai cumpărat de la Mihai Lucian Palaz un teren de 1,5 hectare și în Sectorul 4, pe strada Drumul Găzarului nr. 26B.

EXCLUSIV Ford vrea să deschidă în București un centru de servicii care să deservească Europa. Caută spațiu de birouri pentru sute de angajați, unul dintre cele mai mari contracte de închiriere de birouri în acest an CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Ford vrea să deschidă în București un centru de servicii care să deservească Europa. Caută spațiu de birouri pentru sute de angajați, unul dintre cele mai mari contracte de închiriere de birouri în acest an

Adiacent viitoarei unități Kaufland, pe Bulevardul Basarabia, Lidl așteaptă autorizațiile pentru a construi un magazin în locul fostului MAM Bricolaj. Retailerul urmează să plătească pe terenul de 1,1 hectare un preț estimat de Profit.ro la peste 4,5 milioane de euro către două companii: una controlată de israelianul Salomon Shlomo Dadoun, iar alta de Angela și Nicolae Ioniță. Magazinul Lidl ar urma să aibă o suprafață construită de 2.540 de metri pătrați.

La o stradă depărtare, de cealaltă parte a parcului neamenajat Sticlăriei, grupul Kaufland-Lidl este indicat în piața imobiliară ca potențial cumpărător al terenului de circa 3 hectare al fostei fabrici Filan, o tranzacție prin care proprietarul, SIF Banat – Crișana, ar putea încasa un preț de circa 12 milioane de euro. Acest teren este localizat în Sectorul 2, unde Kaufland este prezent tot cu 3 hipermarketuri.

Totuși, reprezentanții Kaufland spun, pentru Profit.ro, că nu există niciun acord cu SIF1, motiv pentru care finalizarea tranzacției cu Mihai Lucian Palaz ar putea determina retailerul să renunțe la achiziția Filan, cele două proprietăți fiind foarte apropiate.

EXCLUSIV Fostul ministru Radu Berceanu intră în afacerea unuia dintre cei mai mari fermieri din Oltenia. A fost semnată singura tranzacție majoră cu teren agricol a acestui an. Topul celor mai mari afaceri CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Fostul ministru Radu Berceanu intră în afacerea unuia dintre cei mai mari fermieri din Oltenia. A fost semnată singura tranzacție majoră cu teren agricol a acestui an. Topul celor mai mari afaceri

Contactați de Profit.ro, reprezentanții SIF1 nu au răspuns până la publicarea acestui articol.

Kaufland și Lidl sunt în plină expansiune pe piața din Capitală. Kaufland are pentru acest an, în România, un buget de investiții de peste 375 milioane euro, după ce anul trecut a investit 300 milioane euro pentru deschiderea a 10 magazine, achiziție de terenuri și modernizări.

Recent, Kaufland a finalizat achiziția unui teren de 1,7 hectare lângă Selgros Berceni de la antreprenorii români Klaus Reisenauer, Kurt Wagner și Gabriel Marchievici, iar acum pregătește construcția celui de-al doilea său hipermarket din Sectorul 4. 

Kaufland a bătut palma și cu omul de afaceri Horia Culcescu pentru un lot de aproape 2,5 hectare din fostele sere Berceni la un preț de 7,6 milioane euro, tranzacție semnalată în premieră de Profit.ro. De asemenea, retailerul mai pregătește un magazin și în locul fabricii Vel Pitar din Berceni.

Kaufland și Lidl au ajuns la un acord cu SIF Banat – Crișana pentru achiziția unei părți din terenul fostei fabrici Helitube și al fostei platforme IMGB.

INFOGRAFIC Frații Pavăl cumpără de la un fermier teren în 1 din cele 2 județe rămase fără un magazin Dedeman CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Frații Pavăl cumpără de la un fermier teren în 1 din cele 2 județe rămase fără un magazin Dedeman

Kaufland este în proces de achiziție a unui teren în suprafață de 17.000 de metri pătrați, din cadrul West Park Retail Militari, de la retailerul german de materiale de construcții Hornbach, cu un preț estimat la 2,5 milioane de euro. Proprietatea vine în completarea noului magazin Lidl, inaugurat în iunie 2020 în cadrul complexului comercial West Park.

O altă tranzacție importantă realizată de retailerul german, și prezentată de Profit.ro, este cea prin care a cumpărat un teren de 1,7 hectare de la avocații Virginica Tanți Dumitrescu și Adrian Ciorobea, la un preț uriaș de 11 milioane de euro.

De asemenea, familia Călin și Alina Dobra au cumpărat fosta fabrica Energomontaj din estul Bucureștiului pentru a dezvolta un parc de retail cu Kaufland și Lidl.

Un hipermarket Kaufland se pregătește și în locul fostei fabrici Sinatex din apropierea Halei Traian.

Kaufland are 17 magazine în București și 141 în România. Până în 2024, retailerul german a anunțat că vrea să ajungă la 160 de hipermarketuri la nivel național.

La rândul său, Lidl a avut anul trecut afaceri de 12,86 miliarde lei, comparativ cu 9,7 miliarde lei în 2019, și un profit net de 756 milioane lei, reușind astfel să depășească, în pandemie, liderul de până acum al pieței locale, Kaufland, care a raportat pentru 2020 o cifră de afaceri de 12,83 miliarde lei și un profit de 970,3 milioane lei. Rețeaua Lidl numără circa 290 de magazine la nivel național, dintre care 37 în București, și 5 centre logistice, pentru care lucrează peste 8.000 de angajați. Pentru acest an, reprezentanții Lidl au anunțat că vor să mai deschidă aproximativ 20 de magazine noi.

Lidl și Kaufland fac parte din grupul Schwarz, al șaselea cel mai mare retailer din lume după cifra de afaceri.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
kaufland
mihai lucian palaz
filan
sif1
lidl