EXCLUSIV Stoleru explică demisia surpriză de la ROCA: Diferențele țin de felul în care vedem transformarea companiilor – eu sunt ferm, vreau decizii, schimbări rapide, ROCA – o implicare minimală!

EXCLUSIV Stoleru explică demisia surpriză de la ROCA: Diferențele țin de felul în care vedem transformarea companiilor – eu sunt ferm, vreau decizii, schimbări rapide, ROCA – o implicare minimală!
Emil Popescu
Emil Popescu
scris 5 iul 2022

Demisia surpriză de la conducerea ROCA Industry, la doar câteva luni de la numirea în funcție, este explicată de Liviu Stoleru prin faptul că a avut la bază o diferență de viziune și metodă privind viitorul companiilor care intră în componența holdingului -  Stoleru spune că el cere decizii ferme și transformări rapide în organizațiile preluate, inclusiv cu implicarea noului acționar, în timp ce Roca preferă o implicare minimală și autonomie totală organizațiilor locale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

El a preluat conducerea ROCA Industry după ce a fost CEO al companiei Cemacon aproape 12 ani.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

“Am avut și avem, eu și foștii mei colegi, același obiectiv, acela de a contribui la procesul de reindustrializare a României. Diferențele, sau diferendele, au pornit de la metodele și viziunea de implimentare. Eu sunt adeptul implicării foarte active și de la bun început în procesul de transformare a companiilor, încă de la momentul preluării acestora. Pun o presiune foarte mare pentru a face lucrurile într-un ritm foarte alert, pentru că știu cât de consumatoare de timp este transformarea, mai ales când nu ești zi de zi prezent în acea companie”, spune Stoleru pentru Profit.ro.

Sacha Dragic, fondatorul Superbet, cumpără acțiuni la One United CITEȘTE ȘI Sacha Dragic, fondatorul Superbet, cumpără acțiuni la One United

El aduce ca exemplu mandatul pe care l-a avut la conducerea Cemacon, unde i-au trebuit 3 ani pentru a finaliza restructurarea operațională a companiei, în condițiile în care era prezent și dedicat zi de zi.

“Acum, noi - nefiind prezenți acolo, în aceste organizații, trebuie să ne asigurăm că oamenii fac acest proces de transformare nu în 7 ani, într-un an. Desigur, abordarea mea determină uneori reacții de neînțelegere, opoziție sau disconfort, pentru că oamenii au lucrat în companiile antreprenoriale conform metodelor impuse de proprietar, iar noi venim cu alte metode, mult mai complexe și complet diferite. Înainte să fie bine, trebuie să fie puțin mai rău și nu poți aștepta rezultate diferite aplicând aceeași metodă”, explică Stoleru.

În schimb, adaugă acesta, ROCA Industry cere o implicare minimală și oferă o autonomie totală organizațiilor locale.

Diferendele nu au pornit de la o companie anume și au ieșit la iveală pe parcursul scurtei colaborări.

EXCLUSIV PROFIT NEWS TV Primul mare investitor imobiliar care pleacă din România, acuzând haosul urbanistic din Capitală CITEȘTE ȘI EXCLUSIV PROFIT NEWS TV Primul mare investitor imobiliar care pleacă din România, acuzând haosul urbanistic din Capitală

Din punct de vedere al evoluției business-urilor locale, managerul anticipează “vremuri interesante”, dar nu într-un sens pozitiv, cărora le vor supraviețui doar companiile agile, cu oameni bine pregătiți, curajoși și care înțeleg cu adevărat mediul în care funcționează.

Din perspectiva propriei cariere, Stoleru se declară curios cu privire la viitoarele proiecte în care va fi implicat.

“Sunt încrezător că lucrurile vor fi foarte bine atât pentru ROCA Industry – unde echipa reunește foarte buni profesioniști - dar și pentru mine, pentru că sunt multe proiecte care au nevoie de lideri puternici, competenți și cu viziune. Se repetă, în ultimii ani, povestea de până în 2009, când piața și business-urile au crescut foarte tare, iar când a apărut criza, multe afaceri s-au prăbușit pentru că antreprenorii sau echipele de management nu au știut să gestioneze criza sau să ia măsurile preventive. Acolo suntem și acum”, spune Stoleru.

El și-a anunțat săptămâna trecută demisia de la conducerea ROCA Industry, funcție preluată în ianuarie. Compania a fost înființată în decembrie pentru a reuni toate firmele de construcții din portofoliul ROCA Investments, parte a Impetum Group.

viewscnt
Afla mai multe despre
liviu stoleru
roca
demisie