EXCLUSIV Uniunea Transportatorilor Rutieri pregătește un ansamblu rezidențial cu sute de apartamente în locul fostului stadion Unirea Tricolor, precursoarea Dinamo

EXCLUSIV Uniunea Transportatorilor Rutieri pregătește un ansamblu rezidențial cu sute de apartamente în locul fostului stadion Unirea Tricolor, precursoarea Dinamo
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 21 ian 2021

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) este în proces de avizare a unui proiect rezidențial cu peste 300 de apartamente în locul fostului stadion Unirea Tricolor. Demersul transportatorilor urmărește creșterea valorii terenului la vânzare sau asocierea cu un dezvoltator, potrivit surselor Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

UNTRR deține din 1998 terenul de 14.500 de metri pătrați, iar pe o parte din lot există trei clădiri alipite în care funcționa o firmă de asigurări și erau amenajate săli de curs. În trecut, aici era stadionul echipei de fotbal Unirea Tricolor, precursoarea Dinamo.

Lumea clocotește. Ce șanse are programul noului Guvern să fie respectat? CITEȘTE ȘI Lumea clocotește. Ce șanse are programul noului Guvern să fie respectat?

În 2019, Primăria Sectorului 5 s-a arătat interesată de achiziția terenului, pentru a construi locuințe sociale, după cum reiese din hotărârea anexată. Trasportatorii au înaintat și o ofertă de preț primăriei, respectiv 2,9 milioane de euro, însă tranzacția nu s-a mai realizat. Ulterior, terenul a fost scos pe piață cu un preț de circa 2 milioane de euro.

UNTRR Ofertă by Alexandru Urzica on Scribd

Între timp, UNTRR a decis să demareze pe cont propriu procesul de obținere a unui Plan Urbanistic Zonal, menit să crească indicatorii urbanistici actuali și prețul de vânzare cu circa 20%. La un Coeficient de Utilizare al Terenului de 2,5, pe fostul stadion pot fi construite peste 300 de apartamente, potrivit calculelor Profit.ro. Prețul rezultat în urma obținerii Planului Urbanistic Zonal ar fi de circa 2,4 milioane de euro.

European Food&Drink pășește în 2021 fără datorii la bugetele de stat. Contribuții achitate în ultimul an de peste 110 milioane de euro CITEȘTE ȘI European Food&Drink pășește în 2021 fără datorii la bugetele de stat. Contribuții achitate în ultimul an de peste 110 milioane de euro

Uniunea a primit, în vara anului trecut, un certificat de urbanism pentru construirea unui ansamblu mixt cu locuințe, birouri și comerț cu un regim de înălțime de parter, plus 4 etaje și 2 nivele suplimentare.

Sursele Profit.ro spun că, după obținerea tuturor avizelor, UNTRR va alege varianta cea mai avantajoasă dintre vânzare sau asociere pentru dezvoltare, participând cu terenul în viitorul proiect.

Contactați de Profit.ro, reprezentanții UNTRR nu au răspuns până la publicarea articolului.

Dezvoltatorii imobiliari schimbă proiectele de birouri în rezidențial, deoarece spațiile rămase neînchiriate din cauza pandemiei încep să devină o problemă CITEȘTE ȘI Dezvoltatorii imobiliari schimbă proiectele de birouri în rezidențial, deoarece spațiile rămase neînchiriate din cauza pandemiei încep să devină o problemă

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România este o organizație patronală, fondată în 1990, care înregistrează de la înființare până în prezent peste 16.000 de firme înscrise, operatori care efectuează transporturi interne și internaționale de marfă și persoane.

Evoluția tranzacțiilor imobiliare din ultimele luni sfidează pronosticurile negative avansate de unii investitori imobiliari, care preconizau o scădere continuă a volumului de vânzări pe fondul epidemiei de coronavirus. În București sunt în pregătire zeci de ansambluri rezidențiale medii și mari, o dovadă a încrederii în piață.

Numărul tranzacțiilor imobiliare a explodat în luna decembrie, cu o creștere de peste 53% comparativ cu aceeași lună a anului trecut, până la peste 77.000 de tranzacții, o creștere depășită doar în ianuarie 2018, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Aceasta este a șasea lună de creștere de la începutul pandemiei, iar în octombrie s-a înregistrat cel mai mare volum lunar de tranzacții imobiliare din ultimii 3 ani.

Ce este un Marketplace și cum poți să vinzi online CITEȘTE ȘI Ce este un Marketplace și cum poți să vinzi online

Volumul de tranzacții din întregul an 2020 este cu circa 12% peste cel din 2019, după ce în  trimestrul al treilea din an s-a recuperat mult din decalajul apărut în primele cinci luni. Astfel, volumul anual a reintrat pe creștre, după ce în 2019 s-au înregistrat cu 4,1% mai puține tranzacții decât în 2018, iar în 2018 cu 10,2% mai puține decât în 2017.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
untrr
unirea tricolor
ansamblu rezidential