Fondul belgian AYA Properties cumpără Record Park Offices din Cluj, tranzacție de 35 milioane euro

Fondul belgian AYA Properties cumpără Record Park Offices din Cluj, tranzacție de 35 milioane euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 ian 2022

Dezvoltatorul imobiliar Speedwell, fondat de antreprenorii belgieni Jan Demeyere și Didier Balcaen, și co-investitorul belgian Baltissimo au vândut Record Park Offices, componenta comercială a proiectului de tip mixed-use Record Park, către AYA Properties Fund, un fond de investiții imobiliare belgian axat pe active sustenabile în Europa de Sud-Est.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Valoarea tranzacției este de 35 de milioane de euro.

Țuca Zbârcea & Asociații a oferit servicii juridice AYA Properties Fund, cu o echipă care a inclus avocați din practicile de drept imobiliar, respectiv fuziuni și achiziții, fiind coordonată de Dragoș Apostol, partener (documentele tranzacției), respectiv Oana Ureche, partener, Amalia Dumitru și Ioana Mărculeț, managing associates (procesul de due diligence).   

Tranzacția este structurată sub forma unui share deal și a vizat 15.000 metri pătrați de spații de birouri clasa A și de retail (inclusiv o clădire cu amprentă istorică, restaurată), precum și un club de sport cu piscină de 2.000 metri pătrați.

EXCLUSIV Heineken semnează în România cea mai mare tranzacție de închiriere la început de an CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Heineken semnează în România cea mai mare tranzacție de închiriere la început de an

Proiectul Record Park dezvoltat de Speedwell este primul de tip mixed-use și regenerare urbană din Cluj-Napoca. Pe lângă clădirile care au făcut obiectul tranzacției, ansamblul include și 236 de apartamente.

Proiectul a fost finalizat integral în vara anului trecut.

Clădirea Record Park Offices, componenta office, a fost finalizată și livrată la sfârșitul anului 2020. Spațiile de birouri au fost închiriate unei liste de chiriași cu renume, precum MHP Porsche, MassMutual, Yardi,  PropertyShark, COS, Stradale, The Home, Artmark Dental, Mitzu  Café și Grădinița Royal Charis Academy.

Speedwell are un portofoliu semnificativ de proiecte imobiliare în România, incluzând Record Park în Cluj-Napoca, Triama Residence, The Ivy, Miro și SpacePlus în București, Paltim în Timișoara și Riverside City în Râmnicu-Vâlcea.

viewscnt
Afla mai multe despre
speedwell
baltisse
record park offices