Fondul de investiții Secure Property a vândut un teren de pe malul Lacului Pantelimon, pentru 2,5 milioane euro și stingerea unei datorii de 6,5 milioane euro

Fondul de investiții Secure Property a vândut un teren de pe malul Lacului Pantelimon, pentru 2,5 milioane euro și stingerea unei datorii de 6,5 milioane euro
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 26 iul 2017

Fondul de investiții cipriot Secure Property Development & Investment (SPDI) a vândut un teren de circa 4 hectare situat pe malul Lacului Pantelimon, pentru care a încasat aproximativ 2,5 milioane de euro și a obținut stingerea datoriei asociate proprietății.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Terenul, amplasat vis-a-vis de Complexul Lebăda din Pantelimon, a fost achiziționat în 2015, proprietatea fiind evaluată la acel moment la 5,8 milioane de euro.

Fondul a obținut autorizație pentru construcția a 54.000 de metri pătrați de locuințe pe teren, în cadrul proiectului Delia Lebăda. Secure Property deținea 65% din proiect, participație care s-a redus la 5% în urma tranzacției.

Cerere mare de noi spații de birouri în București. O nouă zonă de business se prefigurează în nordul Capitalei CITEȘTE ȘI Cerere mare de noi spații de birouri în București. O nouă zonă de business se prefigurează în nordul Capitalei

Banii au fost folosiți pentru rambursarea unui împrumut de peste 6,5 milioane euro contractat de la Bank of Cyprus, stingerea datoriei fiind negociată la o rată de 45 cenți pentru un euro. Secure Property a mai plătit circa 550.000 euro din fondurile proprii pentru rambursarea creditului.

“Nu doar că ne-am redus semnificativ expunerea pe această proprietate foarte bine poziționată, dar care încă nu generează profit, dar am agreat cu creditorul stingerea datoriei asociate la un preț cu mult sub valoarea nominală și, în același timp, am păstrat o participație minoritară de 5%, pentru a putea profita de orice evoluție pozitivă”, a spus directorul general al Secure Property, Lambros Anagnostopoulos.

Secure Property a intrat pe piața românească în 2014. Fondul deține în România active de peste 50 milioane de euro, printre care parcul logistic Innovations Logistics Park, din Clinceni, mai multe apartamente în complexurile rezidențiale Romfelt Plaza, Monaco Towers, Blooming House și Green Lake, toate în București, EOS Business Park - sediul Danone, spațiul în care funcționează magazinul Praktiker din Craiova și un sfert din clădirea de birouri Delea Nouă din București, sediul ANCOM.

viewscnt
Afla mai multe despre
secure property
teren
pantelimon
delia lebada
vanzare