Fostul bancher de top Dominic Bruynseels a rămas singur în proiectul Mega Image-ului din Oradea

Fostul bancher de top Dominic Bruynseels a rămas singur în proiectul Mega Image-ului din Oradea
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 9 dec 2019

Bancherul Dominic Bruynseels, fostul CEO al First Bank și anterior al ex-liderului industriei bancare BCR, soțul fostei candidate la președinție Ramona Ioana Bruynseels, a rămas singur în proiectul construcției unui complex comercial în Oradea, situat pe locul unei foste piețe agroalimentare și care, după finalizare, va fi închiriat de către Mega Image, care își va deschide acolo primul supermarket din municipiu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Proiectul este dezvoltat de către DVI Grup Real Estate SRL din București, controlată până de curând, cu câte 50% din capital, de către firmele Ardora Enterprise, deținută și administrată de Dominic Bruynseels, și IMMO Design Plan a lui Dan Preda. Acesta este fratele antreprenorului Sorin Preda, care deține Global Vision, dezvoltatorul unor proiecte imobiliare bucureștene majore precum centrul comercial City Mall, clădirile de birouri PGV Tower, Eliade Tower și BOB sau ansamblul rezidențial UpGround. Sorin Preda este asociatul unic al Global Vision, iar Dan Preda este administratorul societății.

Luna trecută, IMMO Design Plan și-a cesionat toate părțile sociale deținute la dezvoltatorul Mega Image-ului din Oradea către Ardora Enterprise a lui Dominic Bruynseels. În plus, Bruynseels a intrat și în nume propriu în firma DVI Grup Real Estate, în urma unei majorări modice de capital. Astfel, în prezent, asociații DVI Grup Real Estate sunt Ardora Enterprise (97,561% din capital) și Dominic Bruynseels (2,439%). Administrator al firmei a rămas omul de afaceri clujean Valentin Nica.

Washingtonul amenință cu noi taxe vamale de 100% pentru produsele franceze CITEȘTE ȘI Washingtonul amenință cu noi taxe vamale de 100% pentru produsele franceze

De asemenea, Bruynseels și-a scos firma, Ardora Enterprise, din cealaltă asociere cu Dan Preda, la firma de construcții Avicenna Int’l Business Development SRL.

În octombrie, DVI Grup Real Estate a obținut pentru proiectul complexului comercial avizul Comisiei Municipale de Urbanism și Amenajarea Teritoriului a Primăriei Oradea. Ulterior, în ultima parte a lunii trecute, Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Bihor a decis că proiectul nu va fi supus evaluării impactului asupra mediului, întrucât lucrările care vor fi executate "nu sunt de natură a genera un impact semnificativ".

"Prin proiect se propune construirea unui supermagazin comercial, amplasat în județul Bihor, Municipiul Oradea, str. Alexandru Cazaban, nr. 69, care va face parte din lanțul de magazine deschise de Mega Image în cadrul proiectelor sale de dezvoltare", se precizează într-un document al APM Oradea.

BMW Group lansează o investiție de 400 de milioane de euro la Dingolfing, pentru producția de vehicule electrice CITEȘTE ȘI BMW Group lansează o investiție de 400 de milioane de euro la Dingolfing, pentru producția de vehicule electrice

Dominic Bruynseels a înființat firma de consultanță Ardora Enterprise SRL în 2011, dar datele raportate la Ministerul Finanțelor arată că aceasta nu a avut activitate până în prezent. Potrivit declarației de avere a soției sale, în calitate de candidată la recentele alegeri prezidențiale, Dominic Bruynseels a împrumutat firma cu peste 400.000 euro, alți 290.000 euro fiind împrumutați unei asocieri în participațiune în care aceasta este implicată.

Dominic Bruynseels a fost director general al BCR, în perioada 2008-2012, când actuala soție i-a fost consilier și șef de cancelarie în bancă. După ce a părăsit BCR în 2012, Dominic Bruynseels (59 de ani) a fost aproape 6 ani, până în aprilie 2018, CEO regional pentru Africa de Vest al băncii sud-africane cu activitate multinațională Standard Bank, una dintre cele mai importante de pe continentul african, înființată în 1862 și care a finanțat inițial dezvoltarea minelor de aur și diamante din Africa de Sud.

În vara anului trecut, Bruynseels s-a întors în România, unde a fost numit director general al Piraeus Bank, redenumită ulterior First Bank, după preluarea instituției de credit de către fondul de investiții american J.C. Flowers. Bruynseels a plecat de la First Bank în august anul acesta.

După alegerile prezidențiale, la al căror prim tur soția sa a obținut  2,65% din voturi (244.275), Dominic Bruynseels și-a modificat caracterizarea din profilul Linkedin din "consultant senior al campaniei pentru alegerea Ramonei Ioana Bruynseels ca președinte al României" în "Independent Business Owner Ardora Enterprise". Ramona Ioana Bruynseels a anunțat de curând pe Facebook că începe un nou proiect, despre care nu a oferit încă detalii, limitându-se la a spune că este ”unul pentru oameni si țară”.

viewscnt
Afla mai multe despre
dominic bruynseels
ramona ioana bruynseels
partidul puterii umaniste
dan voiculescu
nou supermarket mega image
mega image oradea
sorin preda global vision
dan preda global vision
mobitelco cluj