Fostul Hotel Dunărea de pe Calea Griviței - inclus într-un amplu program de reabilitare a clădirilor de patrimoniu. Imobilul urmează să fie expropriat

Fostul Hotel Dunărea de pe Calea Griviței - inclus într-un amplu program de reabilitare a clădirilor de patrimoniu. Imobilul urmează să fie expropriat
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 ian 2022

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, anunță că prin Hotărâre de Consiliu Local s-a aprobat un parteneriat strategic cu administrația generală a Capitalei, în vederea reabilitării și punerii în valoare a clădirilor de patrimoniu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un imobil simbol este fostul Hotel Dunărea, construit între anii 1935-1940, grav afectat de cutremurul din 1977. Autoritățile nu au mai intervenit pentru reabilitarea acestei clădiri, aflată în prezent în proprietate privată și într-o stare avansată de degradare.

EXCLUSIV Grupul imobiliar Yellow Tree a cumpărat fostul sediu central al Blue Air, din apropierea Guvernului, de la o firmă a lui Nelu Iordache CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Grupul imobiliar Yellow Tree a cumpărat fostul sediu central al Blue Air, din apropierea Guvernului, de la o firmă a lui Nelu Iordache

Planul Primăriei este ca acest imobil să fie expropriat pentru cauză de utilitate publică, iar după ce va fi reabilitat și modernizat să devină un hub cultural.

„Primăria Sectorului 1 și-a propus să colaboreze cu Primăria Municipiului București pentru restaurarea, reabilitarea și punerea în valoare a clădirilor de patrimoniu din Sectorul 1, emblematice pentru istoria acestui oraș. Multe dintre aceste imobile sunt într-o stare avansată de degradare și necesită lucrări urgente de modernizare pentru a putea fi redate comunității locale”, a transmis Clotilde Armand.

Ea s-a referit în mod expres la vechea clădire de pe Calea Griviței, care poate fi expropriată pentru cauză de utilitate publică, lucrările de reabilitare și reconversie funcțională urmând a fi suportate, la comun, din bugetele Prirmăriei Sectorului 1 și Primăriei Capitalei.

„Consiliul Local Sector 1 a aprobat în ședința de astăzi, cu majoritate de voturi, proiectul de hotărâre prin care se solicită acordul Consiliului General al Municipiului București pentru împuternicirea expresă a Consiliului Local al Sectorului 1 de a hotărî cu privire la asocierea dintre Sectorul 1 și Municipiul București în vederea finanțării în comun a cheltuielilor aferente finalizării procedurilor de expropriere a imobilului aflat în proprietate privată, situat pe Calea Griviței nr.138 C (fostul Hotel Dunărea) și a cheltuielilor pentru realizarea lucrărilor de reabilitare, modernizare și reconversie funcțională a acestuia.

viewscnt
Afla mai multe despre
hotel dunărea
primăria sectorului 1