Fostul sediu Ultra Pro Computers din Floreasca - confiscat de stat pentru spălare de bani - ajunge sediu al Ministerului Justiției

Fostul sediu Ultra Pro Computers din Floreasca - confiscat de stat pentru spălare de bani - ajunge sediu al Ministerului Justiției
scris 25 sep 2020

Imobilul de birouri de pe Calea Florească nr. 39, fost sediu al Ultra Pro Computers și confiscat de stat în urma unui dosar de spălare de bani intentat foștilor acționari, va fi transferat cu titlu gratuit în administrarea Ministerului Justiției, în vederea extinderii sediilor acestuia. Valoarea clădirii a fost estimată la 14,4 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Transferul a fost decis prin hotărâre de Guvern.

Clădirea a intrat în proprietatea privată a statului prin confiscare, în urma unui dosar în care proprietarul Ultra Pro Computers a fost condamnat la închisoare pentru spălare de bani.  

Imobilul este compus din teren (621 mp) și construcție cu o suprafață construită la sol de 374 mp, având destinația de spațiii de birouri.

Valoarea imobilului confiscat a fost stabilită de către o comisie de evaluare la suma de 14,4 milioane lei.

Președintele PAID România: Gradul de cuprindere în asigurare al locuințelor este prea redus, vrem să-l dublăm la 40% în următorii ani CITEȘTE ȘI Președintele PAID România: Gradul de cuprindere în asigurare al locuințelor este prea redus, vrem să-l dublăm la 40% în următorii ani

La solicitarea Ministerului Justiției, Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) a propus Ministerului Finanțelor Publice inițierea demersurilor necesare pentru emiterea unei Hotărâri a Guvernului având ca obiect transmiterea cu titlu gratuit din domeniul privat al statului în domeniul public al acestuia şi în administrarea Ministerului Justiției.

Ministerul Justiției arată că spațiile din sediul său central și din unităților subordonate sunt insuficiente și există necesitatea extinderii sediilor actuale, astfel că suprafața imobilului solicitat ar satisface nevoile instituției sau unităților subordonate.

EXCLUSIV Synergy planifică o rețea națională de mici parcuri de retail, după testul din Voluntari, și vizează construcția a sute de apartamente în Străulești. „Pentru anul viitor mă aștept la un mic pericol.“ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Synergy planifică o rețea națională de mici parcuri de retail, după testul din Voluntari, și vizează construcția a sute de apartamente în Străulești. „Pentru anul viitor mă aștept la un mic pericol.“

Ministerul Justiției funcționează în imobile închiriate din mediul privat sau din cadrul RAAPS, iar sumele alocate sunt insuficiente. Bugetul de stat este grevat anual de sume importante pentru achitarea chiriilor Ministerului Justiției sau unităților subordonate, în anul 2019 plătindu-se 31,4 milioane lei cu această destinație.

Prin legea bugetului de stat pe anul 2020 au fost alocate fonduri de 27 milioane lei pentru plata chiriilor, cu ocazia rectificărilor bugetare Ministerul Justiției găsindu-se în situația de a solicita majorarea sumei alocate inițial.

FOTO Hotelul Triumf, administrat de RA-APPS și aflat anual pe pierdere, a luat acum foc CITEȘTE ȘI FOTO Hotelul Triumf, administrat de RA-APPS și aflat anual pe pierdere, a luat acum foc

Prin transferul imobilului către Ministerul Justiției, la bugetul de stat s-ar realiza astfel o economie considerabilă prin eliminarea unor cheltuieli cu chiriile achitate în prezent de către minister sau unitățile subordonate.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
minister
justitie
sediu
ultra pro computers
spalare
bani
confiscare
floreasca