Grupul Peikko, intrat pe piața locală, anunță planul pentru fabrica din România: Aici sunt oameni care vor să muncească, în alte țări nu sunt dornici

Grupul Peikko, intrat pe piața locală, anunță planul pentru fabrica din România: Aici sunt oameni care vor să muncească, în alte țări nu sunt dornici
Ana Iliescu
Ana Iliescu
scris 14 nov 2018

Peikko Group Corporation, furnizor finlandez de structuri și tehnologie de conectare pentru aplicații prefabricate, va începe producția în România în primul trimestru al anului următor și va angaja 50 de persoane specializate în domeniul construcțiilor, după ce, la începutul lunii, a anunțat achiziționarea unei fabrici în apropierea Bucureștiului.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Suprafața proprietății achiziționate este de 90.000 de metri pătrați, dintre care 30.000 metri pătrați sunt alocați facilităților moderne de producție, iar restul de 60.000 metri pătrați vor fi folosiți în scopuri de depozitare.

Fabrica, aflată în Bolintin-Deal, a fost în proprietatea Ruukki România, subsidiara SSAB, iar investiția pentru prima fază se va ridica la suma de 10 milioane de euro, 95% din echipamente fiind noi.

Peikko, o afacere de familie din Finlanda, intră în România cu o fabrică proprie CITEȘTE ȘI Peikko, o afacere de familie din Finlanda, intră în România cu o fabrică proprie

Compania va genera în primul trimestru al anului următor 50 de locuri de muncă în producție, urmând ca până la sfârșitul anului 2019 să ajungă la un număr de 150 de angajați, respectiv 300 de salariați până la finele anului 2020.

„Am ales România pentru că putem recruta oamenii de care avem nevoie și care vor să muncească, pentru că în alte țări oamenii nu sunt dornici. Aici există facultăți de construcții care specializează tinerii în această industrie, iar noi vrem să îi recrutăm”, a spus Topi Paananen, CEO Peikko Group Corporation.

„Căutăm să angajăm români specializați în domeniul construcțiilor printre care ingineri și sudori pentru prelucrarea oțelului. Nu vom transfera angajați de la alte fabrici pe care le avem”, a adăugat Milan Durcovic, Managing Director Peikko Group Corporation.

Producția va începe cu fabricarea structurilor din oțel și a coloanelor din material compozit, produse realizate deja în Slovacia, Lituania și Finlanda, iar cele mai multe produse vor fi exportate în țări din Europa Centrală și de vest, precum Germania și Franța, urmând ca o mică parte să fie livrată pentru proiecte locale precum clădiri rezidențiale, clădiri de birouri.

Conform informațiilor CEO-ului, în 2018, grupul Peikko înregistrează o cifră de afaceri de 220 milioane de euro, estimând o creștere de până la 230-240 milioane de euro în anul următor. În România, CEO-ul estimează o cifră de afaceri de 5-7 milioane de euro la sfârșitul anului 2019, ajungând până la 50 milioane de euro în perioada 2021-2022.

Compania are în prezent fabrici în 8 țări printre care România (unitate cumpărată acum), Germania, Rusia, Emirate Unite Arabe, China și 32 unități de vânzare, furnizând conexiuni pentru prefabricate de beton, precum cele pentru stâlpi, pereți și grinzi, și peste 1.800 de angajați.

Până în prezent, compania a livrat materiale pe piața locală pentru proiecte precum stadionul „Ion Oblemenco” Craiova, stadionul „Ilie Oană” Ploiești, Iulius Mall Suceava, Business Center Sibiu și ParkLake Shopping Center București.

viewscnt
Afla mai multe despre
constructii
peikko
fabrica
topi paananen