Hagag s-a listat la Bursa din Tel Aviv. „Am deschis piața din România către investitorii din Israel."

Hagag s-a listat la Bursa din Tel Aviv. „Am deschis piața din România către investitorii din Israel."
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 oct 2021

Dezvoltatorul imobiliar israelian Hagag Development Europe  s-a listat la Bursa din Tel Aviv (TASE), după derularea unei oferte publice inițiale de vânzare pentru un procent de 25% din acțiunile companiei prin care a atras fonduri de aproximativ 28 de milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Capitalizarea anticipată a companiei a depășit 112 milioane de euro.

Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2 CITEȘTE ȘI Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2

În perioada 22 – 24 august 2021, oferta a fost suprasubscrisă de investitorii instituționali și de retail. La încheierea ofertei, prețul final per acțiune a fost stabilit la 1,099 ILS (1,45 lei).

Compania a început tranzacționarea pe 25 august, sub simbolul bursier HGGE. În două luni de la listare, prețul acțiunilor a crescut cu peste 43%, depășind în prezent 1,470 ILS (1,95 lei).

„Am deschis piața din România către investitorii din Israel prin lansarea primului IPO pentru emiterea de obligațiuni corporative în anul 2018, însă aderarea la TASE în postura de companie publică ne oferă o expunere considerabilă față investitorii internaționali prin intermediul ofertei globale. Avem planuri ambițioase pentru București și ne dorim să ne consolidăm prezența pe plan local atât din punct de vedere al portofoliului, cât și din cel al segmentelor de piață reprezentate, iar capitalul tranzacționat până acum și accesul propriu-zis la piața de capital internațională ne vor susține în ceea ce privește creșterea volumului și dimensiunea proiectelor viitoare”, spune Yitzhak Hagag, Cofondator și acționar Hagag Development Europe. 

În România, Hagag Development Europe este implicată în achiziționarea, dezvoltarea și renovarea unor imobile și proiecte care implică mai mult de 200 de milioane de euro investite în zonele de lux și de dezvoltare ale Bucureștiului. 

viewscnt
Afla mai multe despre
hagag
bursa