Hotelul Gloria din Suceava a fost cedat de stat cu 2,46 milioane euro

Hotelul Gloria din Suceava a fost cedat de stat cu 2,46 milioane euro

Hotel Gloria, Suceava. Sursa foto: http://hotelgloria.ro/

Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 15 iul 2016

Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) a vândut Hotelul și Restaurantul Gloria din centrul municipiului Suceava pentru prețul de 2,46 milioane euro (inclusiv TVA). Imobilul a fost vândut prin negociere directă, după ce anul trecut nu s-a primit nicio ofertă pentru acesta în trei licitații succesive.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Conform newsbucovina, activele au fost cumpărate de două firme locale care au licitat în asociere, și anume Betty Ice, controlată de Vasile Armenean, și Calcarul Pojorâta, controlată de Nicolae Troașe.

Cei doi conduc și Camera de Comerț Suceava (Troașe fiind președinte, iar Armenean, unul dintre cei patru vicepreședinți).

Clasificate la trei stele, Hotelul și Restaurantul Gloria, cu un teren aferent de 5.021 metri pătrați, se află în centrul Sucevei, având demisol, parter și două etaje, cu suprafața construită de 1.193 metri pătrați. Hotelul are 23 camere duble, 6 camere single, 3 apartamente, recepție și parcare. Restaurantul are capacitatea de 250 locuri. Imobilul mai include și 3 săli de protocol de 100, 8 și 6 locuri.

Clubul Floreasca și Hotelul Triumf, \ CITEȘTE ȘI Clubul Floreasca și Hotelul Triumf, "perlele" RA-APPS, au lovit regia cu pierderi

În toamna anului trecut, Regia a pus în vânzare, prin licitație, de trei ori acest activ imobiliar, cu un preț de pornire 2.225.300, fără TVA, dar nu a primit nicio ofertă.

Regia speră să încaseze în acest an 32,7 milioane de euro din vânzarea imobilelor, dar estimarea de venituri depășește rezultatul ultimilor ani.

2015 a fost cel mai slab an la încasări atrase din această sursă, având în vedere sumele obținute din vânzări de imobile nu au atins 10 milioane de euro. Prin comparație, în 2013, suma totală din imobilele vândute a fost de circa 20 de milioane de euro, iar în 2014 s-au strâns peste 31 de milioane de euro.

DOCUMENT Guvernul va apela la preoți pentru a-i convinge pe țărani să intre în cooperative CITEȘTE ȘI DOCUMENT Guvernul va apela la preoți pentru a-i convinge pe țărani să intre în cooperative

Suma obținută pentru Hotelul și Restaurantul Gloria reprezintă practic jumătate din totalul vânzărilor realizate de Regie în prima jumătate a acestui an.

Astfel, până în prezent, RA-APPS a obținut circa 5 milioane euro în total din vânzarea imobilelor administrate. Un imobil mai important, cu subsol, parter și mezanin, situat pe Bulevardul Ion Miahalche, din Capitală, s-a vândut tot în acest an cu peste 500.000 de euro. Cele mai bune prețuri pentru apartamente au fost, ca de obicei, tot în zonele centrale ale Capitalei, unde au fost vândute cu sume cuprinse între 200-300.000 de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
ra-apps
vanzari
imobile
hotel
restauant
gloria
suceava