Impact modifică proiectul Greenfield pentru a rezolva problema accesului în cartier

Impact modifică proiectul Greenfield pentru a rezolva problema accesului în cartier
Ana Iliescu
Ana Iliescu
scris 7 mar 2017

Impact Developer & Contractor, dezvoltatorul Ansamblului Rezidențial Greenfield din Băneasa, a găsit soluții pentru problema căilor de acces din și către cartier, după ce drumul forestier Vadul Moldovei, una dintre cele două căi de acces existente, a fost închis.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, compania propune lărgirea sensului de acces din DN1, pe Aleea Teișani, prin construirea unei noi benzi de sens, astfel încât drumul să fie prevăzut cu 2 benzi de circulație pe sens, și prin realizarea unei căi de acces direct către Șoseaua de Centură, amenajând un sens giratoriu.

Soluțiile au fost luate ca urmare a închiderii accesului mașinilor pe drumul forestier, dintre strada Erou Iancu Nicolae și Greenfield, care străbătea Pădurea Băneasa, și a aglomerării zonei DN1. „Aleea Teișani nu poate rămâne singura cale de acces”, a precizat Gabriel Biziniche, directorul Impact SA.

Dezvoltatorul spune că a primit acordul Administrației Străzilor pentru cea de-a doua soluție, realizarea căii de acces direct către Șoseaua de Centură, și a solicitat certificatul de urbanism. Urmează depunerea proiectului și primirea autorizației de construcție.

Gabriel Biziniche a specificat că dezvoltatorul proiectului va implementa ambele soluții până la sfârșitul anului 2017 și va realiza întreaga investiție, urmând să doneze apoi drumurile la CNADNR. Costurile pentru lărgirea accesului pe Aleea Teișani și realizarea accesului direct către Șoseaua de Centură sunt estimate la 300.000 de euro, respectiv 200.000 de euro. Directorul a specificat că prima soluție implică costuri mai mari pentru că au fost nevoiți să achiziționeze un teren pentru lărgirea drumului, la sfârșitul anului 2016.

Exceptând aceste soluții cu efecte pe termen mediu, compania a găsit și soluții pe termen scurt pentru descongestionarea traficului, precum intervenția Poliției rutiere și suplimentarea mijloacelor de transport cu încă trei curse pe liniile Greenfield – Mall Băneasa și Greenfield – Aviatorilor.

Greenfield, cel mai important proiect din Băneasa, a fost inițiat în 2007. Până acum au fost construite 1.600 de locuințe. Compania continuă investițiile în acest proiect, până în 2023 Greenfield urmând să ajungă la 6.000 de locuințe.

Impact Developer & Contractor a obținut, în primele 9 luni ale anului 2016, un profit net de 27,95 milioane lei, cu 272% mai mare decât cel de 7,5 milioane lei din perioada similară a anului trecut. Compania vânduse în respectivul interval proprietăți rezidențiale de 111,34 milioane lei, în creștere cu 51,03% față de 73,62 milioane lei în primele 3 trimestre ale anului 2015.

Impact este o companie controlată de omul de afaceri Gheorghe Iaciu în proporție de 49,48%, listată la cota Bursei de Valori București.

viewscnt
Afla mai multe despre
greenfield
impact developer
gabriel biziniche