​În Hong Kong se construiesc apartamente de mărimea a două paturi matrimoniale

​În Hong Kong se construiesc apartamente de mărimea a două paturi matrimoniale
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 sep 2021

Piața imobiliară din Hong Kong oferă acum apartamente foarte mici, de dimensiunea a două paturi matrimoniale, potrivit Bloomberg, citată de The Straits Times. Dezvoltatorul Sun Hung Kai Properties construiește micile apartamente în zona Sai Kung în New Territories, potrivit unui document guvernamental publicat săptămâna trecută.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Din cele 5.400 unități, două sunt atât de mici, încât au 8,2 metri pătrați, iar mai mult de 200 au dimensiunea unui loc de parcare de 12,1 metri pătrați, scrie Hotnews.ro.

Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit CITEȘTE ȘI Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit

Majoritatea apartamentelor au 26,3 metri pătrați.

Spațiile de locuit înghesuite și costurile exagerat de mari ale locuințelor din Hong Kong au fost recent în centrul atenției. Oficialii chinezi au cerut autorităților din Hong Kong să facă locuințe mai accesibile pentru rezidenți anul acesta.

Totuși, prețurile rămân mari, iar aceste nano apartamente care sunt mai mici de 24 metri pătrați continuă să atragă cumpărători cu venituri mici.

Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus CITEȘTE ȘI Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus

Un total de 8.550 de nano apartamente care au fost puse în vânzare între 2010 și 2019 au fost analizate de un raport al Liber Research Community ce a fost publicat în ianuarie.

Astfel, dintre acestea, 85% nu aveau dormitor separat, iar 70% nu aveau fereastră la toaletă.

viewscnt
Afla mai multe despre
hong kong
apartamente