INFOGRAFICE Căutările de case pe Google au crescut semnificativ după starea de urgență. Ce fel de case caută românii

INFOGRAFICE Căutările de case pe Google au crescut semnificativ după starea de urgență. Ce fel de case caută românii
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 aug 2020

Izolarea socială a modificat preferințele locative ale românilor, care prezintă un interes crescut pentru achiziția de case. Spre exemplu, expresia „case de vânzare” a cunoscut o creștere de 83% în luna iunie, comparativ cu martie 2020, în căutările pe Google. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară
FOTO Oportunitate de investiție - OMV Petrom vinde un teren într-o zonă extrem de căutată, pe care poate fi dezvoltat un proiect imobiliar mixt CITEȘTE ȘI FOTO Oportunitate de investiție - OMV Petrom vinde un teren într-o zonă extrem de căutată, pe care poate fi dezvoltat un proiect imobiliar mixt

Expresia „case de vânzare” a cunoscut o creștere de 83% în iunie 2020, comparativ cu iulie 2019, de la 14.800 la 27.000 de căutări. Cele mai multe căutări pe această expresie au fost în București (circa 30%), care se află la o distanță foarte mare de celelalte mari orașe, precum Timișoara, Brașov, Cluj-Napoca sau Constanța, care au între 3,5 și 4,4% dintre căutări.

Cele mai căutate tipuri sunt casele normale, însă se observă și o ușoară creștere în ceea ce privește casele „pasive” sau „smart”.

Huawei, compania cu cele mai multe patente în 5G, susține 2.200 de joburi în România și aduce o valoare adaugată în economie de peste 200 mil. euro pe an CITEȘTE ȘI Huawei, compania cu cele mai multe patente în 5G, susține 2.200 de joburi în România și aduce o valoare adaugată în economie de peste 200 mil. euro pe an

„Am observat în ultimele luni o nouă tendință în materie de preferințe imobiliare, respectiv un interes crescut al românilor pentru achiziția de case, creat pe fondul perioadei de izolare socială. Pentru a veni în întâmpinarea acestei nevoi, dezvoltatorii imobiliari trebuie să-și aducă proiectele în atenția posibililor cumpărători prin diverse metode, cea mai potrivită în acest context fiind promovarea online”, spune Paul Smarandache, managing partner Search Ads.

INFOGRAFICE Căutările de case pe Google au crescut semnificativ după starea de urgență. Ce fel de case caută românii

De asemenea, căutările pe expresia ”case de vânzare București” se află la cel mai înalt nivel din ultimii ani. Aceasta a înregistrat în luna iunie 2020 o creștere de peste 80% comparativ cu iulie 2019, respectiv cu martie 2020, lună ce marchează începutul stării de urgență.

Astfel, dacă în iulie 2019, dar și în martie 2020, această expresie era căutată de circa 8.000 de ori/lună, în iunie 2020 a înregistrat peste 14.800 de căutări. 

INFOGRAFICE Căutările de case pe Google au crescut semnificativ după starea de urgență. Ce fel de case caută românii

Și căutările de apartamente au cunoscut creșteri, însă la un nivel mai scăzut față de cele de case. Expresiile „apartamente de vânzare” și „apartamente București” au cunoscut o creștere de circa 30% în iunie 2020, față de aprilie 2020 - care a fost cea mai slabă lună din această perspectivă. În ceea ce ține de tipul de apartament, topul preferințelor nu a suferit modificări, „apartamente de 2 camere” aflându-se în continuare cea mai căutată expresie, aproape dublu față de „apartamente 3 camere” și de opt ori mai accesată decât „apartamente 4 camere”.

Indiferent de expresia căutată, căutările în domeniu se fac preponderent de pe mobil, într-o proporție de circa 67,5%.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
case
preturi