Italienii de la Prysmian extind fabricile din România și Slovacia cu două noi unități, după investiții cumulate de 43 milioane euro

Italienii de la Prysmian extind fabricile din România și Slovacia cu două noi unități, după investiții cumulate de 43 milioane euro
Cristina Dobreanu
Cristina Dobreanu
scris 26 iul 2016

Liderul mondial în industria de cabluri și sisteme pentru energie și telecomunicații, compania italiană Prysmian, va deschide două noi fabrici, în cursul acestui an, la Slatina (România) și la Presov (Slovacia), în urma unor investiții cumulate de 43 de milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cele două fabrici, destinate producției de cabluri de telecomunicații și date în Europa, sunt construite ca extensii ale fabricilor deja existente situate la Slatina și Presov și urmează să fie deschise în lunile următoare, potrivit unui anunț al companiei.

Ambele fabrici vor fi cele mai mari din Europa, pentru categoria lor, odată ce acestea vor atinge capacitatea deplină la începutul anului viitor.

Fabrica din Slatina și-a început activitatea de producție în 1973, în regimul comunist, cu producția de cabluri pentru energie, înainte de introducerea primului modul de producție a cablurilor cu fibre optice pentru rețelele centrale de transport și de acces în 2009.

După importante investiții făcute în perioada 2013-2014, capacitatea totală de producție anuală pentru cabluri optice a crescut la aproape 4.500.000 km. Odată cu noua investiție de 22 de milioane de euro a companiei Prysmian, capacitatea de producție a fabricii este prevăzută a ajunge la 8.000.000 km.

Grupul italian Prysmian vrea să recruteze 20 de ingineri și tehnicieni în România în următoarele 18 luni CITEȘTE ȘI Grupul italian Prysmian vrea să recruteze 20 de ingineri și tehnicieni în România în următoarele 18 luni

Fabrica din Presov a fost până în prezent dedicată producției de cabluri de date din cupru pentru soluții multimedia, cu o capacitate actuală de peste 600.000 km pe an. După o investiție de 21 de milioane de euro, capacitatea de producție pentru cablurile din cupru va crește și se va adăuga producția de cabluri de fibră optică pentru aplicații multimedia.

”Cu o istorie de producție de aproape 140 de ani, Grupul Prysmian este una dintre cele mai mari companii de cabluri din Europa de Est, având șase unități de producție localizate în România, Ungaria, Slovacia și Republica Cehă. Este extrem de important faptul că două centre de excelență din Europa pentru producția de cabluri pentru telecomunicații sunt situate în Europa de Est. Acest lucru confirmă angajamentul companiei Prysmian de a investi în cele mai competitive zone din Europa, ajutându-și clienții să ofere calitate și inovație prin implementări mai rapide, flexibile și rentabile”, a declarat Francesco Fanciulli, CEO al Grupului Prysmian pentru Europa Centrală și de Est.

La rândul său, Philippe Vanhille, Vice Președinte Senior al Diviziei Telecom a Grupului Prysmian, a subliniat faptul că ”investiția în aceste noi fabrici face parte dintr-un plan important de a ne crește capacitatea de producție și a consolida în continuare competitivitatea Grupului pe piața telecomunicațiilor aflată în schimbare rapidă”.

Grupul Prysmian are vânzari de aproximativ 7,5 miliarde de euro în 2015, peste 19.000 de angajați în 50 de țări și 88 de fabrici. Grupul este puternic poziționat pe piețele de înaltă tehnologie și oferă cea mai largă gamă de produse, servicii, tehnologii și know-how. Acesta activează pe segmentul de cabluri subterane și submarine și sisteme de transmitere și distribuție a energiei electrice, cabluri speciale pentru aplicații în numeroase și diverse sectoare industriale, și cabluri de medie și joasă tensiune pentru sectorul construcțiilor și infrastructurii. Pentru industria telecomunicațiilor, grupul produce cabluri și accesorii pentru serviciile de transmitere de voce, video și date, oferind o gamă completă de fibre optice, cabluri optice și de cupru și sisteme de conectivitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
prysmian
fabrica slatina
investitie