Lucrările în construcții au crescut

Lucrările în construcții au crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 sep 2021

Volumul lucrărilor de construcții s-a majorat, ca serie brută, cu 4,4%, în primele șapte luni ale anului, comparativ cu datele consemnate în aceeași perioadă din 2020, conform informațiilor publicate de Institutul Național de Statistică (INS).

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

În intervalul 1 ianuarie - 31 iulie 2021, ca serie brută, pe elemente de structură, a avut loc o creștere la lucrările de construcții noi cu 12,7%, în timp ce scăderi s-au înregistrat la lucrările de reparații capitale (-14,3%) și la lucrările de întreținere și reparații curente (-9%), scrie Agerpres.

Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite CITEȘTE ȘI Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite

De asemenea, pe obiecte de construcții, a avut loc o creștere de 28% la clădirile rezidențiale. În schimb, clădirile nerezidențiale și construcțiile inginerești au scăzut cu 3,6%, respectiv cu 1,6%.

Potrivit sursei citate, în primele șapte luni ale anului în curs, față de perioada similară din 2020, volumul lucrărilor de construcții a crescut, ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 3,1%, trend evidențiat la lucrările de construcții noi (+10%). Pe de altă parte, lucrările de reparații capitale și lucrările de întreținere și reparații curente au scăzut cu 12,8%, respectiv cu 9,2%.

Totodată, pe obiecte de construcții, s-a consemnat un salt în cazul clădirilor rezidențiale (+19,1%), dar la clădirile nerezidențiale și construcțiile inginerești s-au înregistrat scăderi cu 4%, respectiv cu 0,7%.

Raportat la intervalul iulie 2021 - iunie 2021, volumul lucrărilor de construcții a scăzut, ca serie brută, cu 5,8%, precum și cu 3,6% ca serie ajustată. În ambele cazuri, diminuarea a fost determinată de activitățile la lucrările de reparații capitale (-14,6% și -10,2% și lucrările de construcții noi (-5,8% și -4,6%).

CONFIRMARE Adrian Polec a cumpărat de la familia Chitafes un proiect de apart-hotel lângă Palatul Parlamentului CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Adrian Polec a cumpărat de la familia Chitafes un proiect de apart-hotel lângă Palatul Parlamentului

În plus, pe obiecte de construcții, au avut loc scăderi astfel: clădirile nerezidențiale (-16,9%, ca serie brută, respectiv -16,8%, ca serie ajustată).

Datele INS relevă că, în iulie 2021 față de iulie 2020, volumul lucrărilor de construcții au scăzut ca serie brută (-2,4%), dar s-a majorat ca serie ajustată (+0,3%).

viewscnt
Afla mai multe despre
constructii
ins