Maracana, cu activități în domeniul transporturilor, depozitării, logisticii și distribuției, a închiriat spații logistice în Ploiești și în Constanța

Maracana, cu activități în domeniul transporturilor, depozitării, logisticii și distribuției, a închiriat spații logistice în Ploiești și în Constanța
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 oct 2020

Maracana, companie românească de transport fondată în 1991, a închiriat 4.100 de metri pătrați de spații logistice în Ploiești și în Constanța.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La Ploiești, compania a închiriat 1.800 de metri pătrați în proiectul dezvoltat de Alinso, în timp ce la Constanța, suprafața contractată este de 2.300 metri pătrați, în proiectul mixed-use Constanța Business Park dezvoltat de Global Vision și de Globalworth, în imediata proximitate a portului Constanța.

FOTO Grupul spaniol imobiliar Mantor a finalizat lucrările de consolidare a clădirii istorice Mița Biciclista CITEȘTE ȘI FOTO Grupul spaniol imobiliar Mantor a finalizat lucrările de consolidare a clădirii istorice Mița Biciclista

Cele două noi proiecte vor crește capacitatea logistică a companiei, care deține la Timișoara un proiect de 5.000 mp, proprietate proprie, și un altul la Cluj, de 7.500 mp închiriat în luna aprilie a acestui an.

Compania fost asistată în aceste tranzacții de JLL România.

Tranzacțiile reflectă evoluția pieței din ultima perioadă, firmele de logistică, împreună cu cele de retail și FMCG fiind cei mai activi chiriași.

În prima jumătate a anului, cererea de spații industriale și de logistică a ajuns la aproape 270.000 metri pătrați, în creștere ușoară față de intervalul similar din 2019 (260.000 metri pătrați). 

Bucureștiul a atras cea mai mare parte din cererea de spații industriale și logistice din țară, respectiv 32%, acesta fiind urmat de Timișoara, Craiova  și Arad, cu aproape 20.000 de metri pătrați tranzacționați.

Stocul de spații logistice și industriale a ajuns la finele lunii iunie la 4,76 milioane de metri pătrați la nivel național, în condițiile în care de la începutul anului dezvoltatorii au livrat proiecte de circa 300.000 metri pătrați. Până la sfârșitul anului, mai sunt programate finalizarea a încă 300.000 metri pătrați de spații logistice și industriale la nivel național.

Din totalul de 4,76 milioane metri pătrați, cele mai puține proiecte sunt dezvoltate în zona de Sud-Est, cu 38.300 metri pătrați (adică sub 1% din stocul total).

viewscnt
Afla mai multe despre
maracana
depozite
logistica