Milluu, lansată de fondatorul Star Taxi, atrage 1.000.000 de euro prin platforma SeedBlink și anunță extinderea în Varșovia

Milluu, lansată de fondatorul Star Taxi, atrage 1.000.000 de euro prin platforma SeedBlink și anunță extinderea în Varșovia
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 iul 2022

Aplicația românească de închirieri de locuințe Milluu a finalizat o rundă de investiții de 1 milion de euro, a anunțat platforma de crowdfunding SeedBlink, pe care s-a listat startup-ul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Finanțarea este susținută în principal de investitorii polonezi de la CofounderZone, cu participarea unor fonduri de investiții și business angels din România care au mai acordat  sprijin Milluu: Early Game Ventures, ROCA X, Growceanu, Simple Capital, Netopia Ventures și alții.

ULTIMA ORĂ Domeniul Știrbey a fost vândut. O apropiată a familiei lui Dan Voiculescu a cumpărat marele domeniu. Lichidator pentru Profit.ro: Probabil se va păstra caracterul de evenimente culturale, concerte, corporate pentru mulținaționale, nunți CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Domeniul Știrbey a fost vândut. O apropiată a familiei lui Dan Voiculescu a cumpărat marele domeniu. Lichidator pentru Profit.ro: Probabil se va păstra caracterul de evenimente culturale, concerte, corporate pentru mulținaționale, nunți

Prezentă în București, Milluu va folosi fondurile atrase pentru a-și dezvolta platforma de tehnologie în sectorul imobiliar (PropTech) și a se extinde la Cluj, Iași și la Varșovia, după cum anunță Start Up Cafe.

În luna februarie, Milluu a atras 884.000 de euro tot prin platforma SeedBlink.

Milluu este înființată și condusă de Florin Stoian, antreprenor care anterior a fondat StarTaxi, vândută către World Com Trading în 2012, și Yellow Menu, care a primit investiții de 300.000 euro în 2019.

De la o aplicație mobilă care dorea doar să pună în contact proprietarii cu chiriașii și să le ofere instrumente digitale care să faciliteze procesul de închiriere al unui apartament, Milluu s-a transformat în plin an pandemic și a deschis o divizie de property management, reușind să aibă în portofoliu, la sfârșitul anului 2020, apartamente și garsoniere în valoare totală de 18 milioane de euro.

Prin divizia de property management, Milluu preia în gestiune completă de la proprietari apartamente pentru care asigură riscul neîncasării chiriei prin garantarea plăților neîntrerupte ale chiriei pe întreaga perioadă contractuală. 

La sfârșitul anului 2019, Milluu a primit o investiție de 200.000 de euro de la fondurile de investiții Early Game Ventures (EGV) și RocaX. Până acum aplicația Milluu a fost descărcată de circa 65.000 de utilizatori, 3.500 de proprietari și-au publicat apartamentul în aplicație iar 150 de apartamente au intrat în portofoliul diviziei de property management, pentru care s-au plătit și garantat chirii de aproximativ 270.000 de euro până la sfârșitul anului 2020.

Extindere internațională - de ce Polonia

Milluu intenționează replicarea modelului său de business în Varșovia, Polonia fiind prima piață după cea locală în care compania intenționează să își extindă serviciile. Această piață, similară cu cea din România, este una fragmentată, nereglementată și foarte puțin tehnologizată, ceea ce oferă o bună oportunitate pentru adaptarea modelului de property management al Milluu.

“Milluu a reușit într-o foarte scurtă perioadă de timp, cu resurse limitate, să demonstreze capacitatea de monetizare a unui model de business nou în România. Prin ridicarea unei noi runde de finanțare pe care o susținem, va avea șansa scalării într-un domeniu unde digitalizarea este într-o fază incipientă, cu posibilități de eficientizare spectaculoase. Milluu poate să devină soluția de property management preferată de segmentul educat și cu venituri peste medie din Europa Centrală și de Est”, spune Radu Stoicoviciu, partener EGV. 

Industria proptech este în continuă creștere, puține fiind soluțiile cu potențial de schimbare a pieței imobiliare în Europa Centrală și de Est. La nivel internațional în startup-uri tech de property management s-au făcut investiții private de peste 330 de milioane de euro în ultimii 3 ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
seedblink
milluu
investiții