NEPI a achiziționat Shopping City Sibiu de la Argo Group pentru 100 milioane euro

NEPI a achiziționat Shopping City Sibiu de la Argo Group pentru 100 milioane euro
Ana Maria Petcana
Ana Maria Petcana
scris 28 iun 2016

Fondul de investiții sud african NEPI a achiziționat centrul comercial Shopping City Sibiu de la Argo Group pentru 100 milioane euro și a încheiat un acord pentru a cumpăra participația de 30% la Mega Mall a grupului austriac Real4You.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Centrul comercial Shopping City Sibiu are o suprafață închiriabilă de 79.100 metri pătrați. Acesta a fost deschis în noiembrie 2006, cu o suprafață închiriabilă inițială de 41.000 metri pătrați cuprinzând un hipermarket Auchan și galeria adiacentă, precum și un magazin DIY Leroy Merlin.

Shopping City Sibiu a fost extins ulterior prin adăugarea unui hypermarket Carrefour, branduri de modă și sport, un magazin de mobilă și unul de electronice și electrocasnice.

Tranzacția a fost finalizată la data de 24 iunie 2016, iar valoarea s-a ridicat la 100 milioane euro. JLL a reprezentat Argo în tranzacția de la Sibiu.

Microsoft plătește 10.000 de dolari pentru instalarea forțată a Windows 10 CITEȘTE ȘI Microsoft plătește 10.000 de dolari pentru instalarea forțată a Windows 10

”Aceasta este cea mai mare tranzacție cu o singură proprietate din afara Bucureștiului de după criza economică. Investitorii au devenit din nou interesați de piața imobiliară din afara Bucureștiului, după o lungă perioadă de timp în care Capitala a fost principal lor țintă. Dimensiunea și fundamentele proprietății au atras nu doar cumpărătorul, dar și alți investitori în Sibiu”, a declarat Andrei Văcaru, Associate Director, Capital Markets JLL Romania.

Despre vânzare, Dennis Selinas, CEO ARGO Group, a declarat că face parte dintr-un proces de restructurare a portofoliului pe care grupul îl deține în România cu scopul de a optimiza investițiile realizate în piața comercială din Europa Centrală și de Est.

În același timp, NEPI a încheiat un acord pentru a achiziționa participația de 30% în Mega Mall a grupului austriac Real4You. Grupul deține momentan 70% din Mega Mall și în urma acestei tranzacții va deveni proprietar.

Mega Mall are o suprafață închiriabilă de 75.500 metri pătrați și este cel mai mare proiect dezvoltat până acum de grupul NEPI. Acesta a fost deschis în mai 2015, și încă de la deschidere s-a impus pe segmentul de retail din zona dens populată din estul Bucureștiului cu 600.000 de persoane care locuiesc la o distanță de maxim 15 de minute de mers cu mașina.

Tranzacția va fi finalizată după aprobarea Consiliului Concurenței.

New Europe Property Investments este un grup de investiții listat la Busa de Valori din Johannesburg (JSE), la Bursa de Valori de la Londra (LSE), precum și la Bursa de Valori din București (BVB). Grupul a fost înființat în anul 2007, iar în România portofoliul NEPI cuprinde  Mega Mall, Mall Promenada, Vulcan Value Center, Timișoara Shopping City, CityPark Constanța, Ploiești Shopping City, Brăila Mall, Galați Shopping City, Shopping City Târgu-Jiu, Severin Shopping Center și alte centre comerciale în întreaga țară, dar și în Serbia și Slovacia.

NEPI mai deține și clădirile de birouri Floreasca Business Park, The LakeView din București, City Business Centre din Timișoara și The Office din Cluj.

Compania a înregistrat în primul trimestru un profit atribuibil acționarilor de 26,48 milioane euro, cu 9% peste câștigul din aceeași perioadă din 2015. În primele trei luni ale anului trecut, NEPI a consemnat un profit atribuibil acționarilor de 24,3 milioane euro.

Veniturile brute din chirii au crescut cu 32%, de la 23,9 milioane de euro la 31,6 milioane de euro.

La 31 martie, activele totale erau de 2,3 miliarde euro, în creștere cu 35% față de sfârșitul primului trimestru al anului trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
nepi
shopping city sibiu
argo group