Numărul agențiilor imobiliare a crescut cu aproape 30% în ultimul an. Evoluția prețurilor la case

Numărul agențiilor imobiliare a crescut cu aproape 30% în ultimul an. Evoluția prețurilor la case
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 iul 2017

Numărul agențiilor imobiliare active în România s-a majorat cu 28% în decursul ultimelor 12 luni, din iunie 2016 până în iunie 2017, ajungând la 3.508 unități.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Piața din Constanța a crescut cel mai mult, numărul firmelor de profil este cu 70% mai mare decât în urmă cu un an. Pe locul al doilea în clasament se situează Brașovul, cu un avans de 37%, urmat de Cluj-Napoca (+30%), Iași (+26%), București (+12%) și Timișoara (+10%).

Numeric, cele mai multe agenții imobiliare se află în București, unde există 1.030 de firme, relevă un studiu al Imobiliare.ro. 

FOTO Palatul Ghica a fost scos la vânzare pe OLX cu 1,6 milioane euro, negociabil. Cumpărătorul primește parcul aferent clădirii ca \ CITEȘTE ȘI FOTO Palatul Ghica a fost scos la vânzare pe OLX cu 1,6 milioane euro, negociabil. Cumpărătorul primește parcul aferent clădirii ca "bonus"

Un semn al intensificării apetitului pentru imobiliare este și evoluția prețurilor. Astfel, suma medie solicitată pentru apartamentele noi și vechi scoase la vânzare în România a consemnat un avans de 6,7% în prima jumătate din acest an, până la 1.120 de euro pe metru pătrat util (față de 1.050 de euro pe metru pătrat util la sfârșitul lui decembrie 2016).

Cea mai mare creștere, de 10%, afost în Cluj-Napoca, la mică distanță situându-se Iașiul, cu un avans de 9,6%. Următoarele poziții în topul marilor orașe ale țării sunt ocupate de Timișoara (+8,2%), Constanța (+7,3%), Brașov (+6,2%) și București (+5,4%).

viewscnt
Afla mai multe despre
agentii imobiliare
bucuresti