O casă monument din fosta mahala Mântuleasa, scoasă la vânzare de la 650.000 de euro

O casă monument din fosta mahala Mântuleasa, scoasă la vânzare de la 650.000 de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 mar 2020

Casa istorică cu arhitectură neoclasică, construită la final de secol XIX, simbol al stilului de viață elitist din perioada interbelică, situată pe una dintre cele mai liniștite străzi din fosta mahala negustorescă Mântuleasa, la mică distanță de kilometrul 0 al Capitalei, a fost scoasă la licitație cu un preț de pornire de 650.000 de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Mahalaua Mântuleasa lua ființă în perioada Brâncovenilor în afara orașului și avea să se dezvolte în jurul bisericii cu același nume, fiind încorporată în vatra orașului în anul 1752. Personalități precum Mircea Eliade, Petre Țuțea, Panait Istrati sau Mircea Vulcănescu, au trăit și au creat în casele cu parfum parizian din celebra mahala, scrie News.ro.

Casa, estimată între 750.000 și 850.000 de euro, a fost restaurată in anul 2006, cu păstrarea tuturor elementelor arhitecturale originale, a ușilor din lemn masiv cu sticlă de cristal bizotat, a sobelor vieneze specifice secolului XIX, a candelabrelor și prizelor. De asemnea, au fost aduse îmbunătățiri precum acoperiș plan de tip Lindab dublu fălțuit, încălzire centralizată cu calorifere, sistem de aer condiționat cu unități mascate pentru a nu afecta aspectul arhitectural, sistem de supraveghere video, porți electrice cu actionare din telecomandă, toate realizate cu respectarea regulilor impuse imobilelor monument istoric.

Altădată un eveniment celebrat, acum unul discret - Macedonia de Nord a devenit cel de-al 30-lea stat membru al NATO CITEȘTE ȘI Altădată un eveniment celebrat, acum unul discret - Macedonia de Nord a devenit cel de-al 30-lea stat membru al NATO

La nivelul 2, dispune de un buncăr în stare perfectă de utilizare, cu uși duble blindate, prevăzut cu tunel de evacuare și guri de aerisire.

Subsolul compus din cinci încăperi este construit din cărămidă cu boltă întărită de armătură metalică, dispune de ferestre care preiau lumina naturală și aerisirea de la nivelul parterului. Tot la subsol găsim o bucătarie separată, cu spațiu de dining si un rastel original de vinuri, comandat la Paris în anii 20 de către primul proprietar al casei. Atât buncărul cât și demisolul au fost restaurate recent prin tehnica de sablare de o echipă de experți din Italia, puținele cărămizi afectate de acest proces fiind înlocuite cu piese originale din aceeași perioadă de fabricație manufacturieră, rezultatul fiind unul cu adevărat spectaculos.

Suprafața subsolului împreună cu a buncărului este de aproximativ 100 mp, buncărul fiind un spațiu ideal pentru un Cigar Lounge, a unei mici săli de sport sau pur și simplu pentru un hide out ideal.

Parterul cu o suprafață totală de 146 mp e compus din 4 camere, un hol principal și un hol de serviciu, baie, chicineta de protocol. Camerele și holurile pentru recepție sunt înalte și luminoase, pastrând elementele decorative de la data construirii imobilului: brâuri, frize, parchet din stejar, mozaic, uși originale cu glasswand din cristal. Mansarda în suprafață de 160 mp dispune de un open space de dimensiuni generoase, doua camere, un hol și un atic, luminate natural prin intermediul unor luminatoare de mari dimensiuni. Deasupra se află podul, pe o suprafață de 50 mp.

Potențialul acestei bijuterii arhitecturale, situată în zona istorică a “Micului Paris”, este unul real iar o posibilă destinație viitoare poate fi atât pentru o reședință cochetă ce păstrează și duce mai departe cu demnitate parfumul perioadei interbelice, dar și al unui restaurant, cafenele sau sediul unei companii.

viewscnt
Afla mai multe despre
casa mantuleasa