One United pregătește un împrumut masiv de la un grup de bănci pentru One Cotroceni Park Office

One United pregătește un împrumut masiv de la un grup de bănci pentru One Cotroceni Park Office
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 18 iun 2021

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties, fondat de antreprenorii Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, pregătește contractarea unei linii de credit de până la 78 milioane euro pentru proiectul One Cotroceni Park Office.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Creditul va fi contractat de la un grup de bănci, printre care BRD, Erste Bank și Banca Comercială Română, conform deciziei semnate în luna mai.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

În toamna anului trecut, One United Properties, care acum se pregătește să vină la bursă, a finalizat procesul pentru o majorare de capital de 25 milioane euro, prin cedarea a 30% din firmele care dezvoltă componenta de birouri a One Cotroceni Park, proiect care ia locul fostei fabrici Ventilatorul din București, înformație anunțată în exclusivitate de Profit.ro. Banii sunt utilizați tot în construcție.

One United Properties și Element Invest Partners au înființat, atunci, două noi societăți pe acțiuni prin intermediul cărora vor să dezvolte clădirile de birouri din cadrul complexului One Cotroceni Park, respectiv One Cotroceni Park Office și One Cotroceni Park Office Faza 2. 

Dezvoltatorii au obținut autorizația de construire în toamna anului 2019. Planul prevede livrarea a circa 45.000 de metri pătrați în 2021 și a circa 35.000 de metri pătrați în 2022. Calculele investitorilor arată că, la final, partea de birouri va valora peste 220 milioane de euro, la un randament investițional de 7%.

INFOGRAFIC Volumul tranzacțiilor imobiliare intră din nou pe creștere, în ciuda predicțiilor negative legate de impactul pandemiei CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Volumul tranzacțiilor imobiliare intră din nou pe creștere, în ciuda predicțiilor negative legate de impactul pandemiei

Proiectul va avea și 754 de apartamente și 20.000 de metri pătrați de spații de retail. Această componentă va fi dezvoltată prin intermediul One Cotroceni Park SRL, deținută de One United Properties în proporție de 80% și de Element Invest Partners în proporție de 20%. Întregul proiect necesită o investiție de 130 milioane de euro.

Complexul este construit pe un teren de 5,8 hectare, cumpărat în 2018 de la Immofinanz la pachet cu clădirea de birouri rebotezată One Victoriei Center (fostul sediu central Generali) pentru 39 milioane de euro.
 

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
one united properties
element invest partners
one cotroceni park